DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Projects

Use the form below to find the searched projects. Enter your criteria for searching (single or in combination) in the fields below and press the button “Search”.

Raporti teknik i studimit ndërlaboratorik për përcaktimin e Besatzit në grurë të zakonshëm, thekër dhe grurë të fortë

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Produkte me bazë bio - Metodat e pamjes të përgjithshme për përcaktimin e përmbajtjes të bazës biologjike

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra dhe produktet e drithërave - Raporti teknik i studimit ndërlaboratorik për përcaktimin e përmbajtjes së papastërtive në misër (Zea mays, L.) dhe në melekuqe (Sorghum bicolor, L.)

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Produkte me bazë biologjike - Udhëzime për inventarin e Ciklit të Jetës (LCI) për fazën e fundit të jetës

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Produkte me bazë biologjike - Shembuj të raportimit për kriteret e qëndrueshmërisë

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra ( grurë dhe elb) - Raport teknik i studimeve ndërlaboratorike për përcaktimin e lagështisë dhe proteinave në bërthama të plota me spektroskopi me rreze infra të kuqe

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra dhe produktet e drithërave - Grurë i fortë (T. durum Desf.) - Udhëzime të përgjithshme për metodat e instrumentave matës të ngjyrës së bollgurit

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra dhe produktet e drithërave - Grurë i zakonshëm (Triticum aestivum L.) - Përcaktimi i vetive të matjes së cilësisë së brumit të hidratimit të përshtatshëm nga prova tregtare dhe metodologjia e provave të bluarjes

60.60 Standard published

DPS/KT 360 më tepër

Produktet me bazë biologjike - Përdorimi i raporteve të qëndrueshme të izotopeve të karbonit, hidrogjenit, oksigjenit dhe azotit si mjete për verifikimin e origjinës së lëndës fillestare me bazë biologjike dhe karakteristikat e proceseve të prodhimit - Pasqyra e aplikacioneve ekzistuese përkatëse

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj Matcha - Përkufizime dhe karakteristikat

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Përkufizime dhe kritere teknike për ushqimet dhe përbërësit e ushqimit të përshtatshëm për vegjetarianët ose veganët dhe për etiketim dhe pretendimet (ISO 23662:2021)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra dhe produktet e drithërave - Grurë i zakonshëm (Triticum aestivum L.) - Përcaktimi i vetive të matjes së cilësisë së brumit nën hidratim të vazhdueshëm nga teste të miellrave tregtar ose komercial dhe metodologjia e testit të bluarjes

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Analizat shqisore - Përzgjedhja dhe trajnimi i vlerësuesve shqisor (ISO 8586:2023)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Lëndët e para aromatike natyrore – Fjalori (ISO 9235:2021)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Miell gruri dhe grurë i fortë (bollgur) - Përcaktimi i papastërtive me origjinë shtazore

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Përcaktimi i substancave karakteristike të çajit jeshil dhe të zi - Pjesa 1: Përmbajtja e polifenoleve totale në çaj - Metoda kolorimetrike duke përdorur reagentin Folin-Ciocalteu - Korrigjimi teknik 1

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Përcaktimi i substancave karakteristike të çajit jeshil dhe të zi - Pjesa 2: Përmbajtja e katekinave në çajin jeshil - Metoda e përdorimit të kromatografisë lëng-lëng me performancë të lartë - Korrigjim Teknik 1

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj -Përcaktimi i theaflavinave në çajin e zi - Metoda e përdorimit të kromatografisë lëng-lëng me performancë të lartë

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër