DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu
 • Ne jetojmë 24 orë me Standarde

  Ne jetojmë 24 orë me Standarde

 • Kudo ku shkel mund të gjesh një standard

  Kudo ku shkel mund të gjesh një standard

 • Sistemet e manaxhimit të riskut dhe inxhinieria e softuerave

  Sistemet e manaxhimit të riskut dhe inxhinieria e softuerave

 • Mirësevini

  MirëseviniTë Reja dhe Aktivitete

Mbledhja e Bordit Drejtues të Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Bordi Drejtues (BD), i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS), mbajti mbledhjen e tij të parër për vitin 2021 më datë 23 Prill

më tepër

Komiteti Evropian për Standardizimin (CEN) publikon vulën e re të sigurisë evropiane të turizmit për covid-19

Më datë 19 Maj, CEN ka vënë në dispozicion 'Vulën e Sigurisë Evropiane të Turizmit për COVID-19'

më tepër

DPS publikon Buletinin Nr. 86

DPS ka publikuar Buletinin e Standardeve për periudhën Janar-Mars 2021. Informacion rreth standardeve të publikuara dhe të shfuqizuara gjatë kësaj periudhe.

më tepër

Festimi i Ditës Ndërkombëtare të Gruas

ISO, njofton publikimin e dokumentit të saj të parë udhëzues, të njohur në mbarë botën, kushtuar mbështetjes së grave sipërmarrëse

më tepër

Sigurimi i jetesës së shëndetshme dhe promovimi i mirëqënies për të gjitha grup moshat

ISO ofron standarde të shumta, të cilat mbështesin praktika mjekësore të sigurta dhe cilësore për të mbështetur stafin e kujdesit mjekësor

më tepër

CEN, sapo ka publikuar një standard të ri për reduktimin e ndotjes së mjedisit nga hidrokarburet

Komiteti teknik 19 i CEN filloi të përmirësojë standardet ekzistuese evropiane për vlerësimin e ndotjes së mjedisit nga hidrokarburet që prej vitit 2018

më tepër

Draft Standardet Shqiptare për mendim publik

The purpose of the public enquiry is to provide all interested parties with the equal opportunity to submit comments and remarks on the standards drafts. The duration of the public enquiry is 60 days counting from the starting date of the public enquiry or, when safety, health and environment reasons require it, it may be shorter, but not less than 30 days. The full text of the standards drafts, can be purchased or read in the Institute`s Standards Library, and general information on each standard draft (the title, subject and scope, etc.) are available on our website. You can send your comments and remarks on the draft Albanian standard that is of interest to you to the NC secretary.

Prova mjedisore - Pjesa 3-7: Dokumentacion mbështetës dhe udhëzim - Matjet në dhomat e temperaturës për provat A (e ftoht dhe B (me ngarkesë)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 8 më tepër

aaaaaaa

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 10 më tepër

Reletë elementare elektromekanike - Pjesa 1: Kërkesat e përgjithshme dhe të sigurisë

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 3 më tepër

Specifikimet për lloje të veçanta të telave të avolxhimit - Pjesa 27-3: Shirit letre i mbuluar me tela bakri drejtkëndëshe

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 3 më tepër

Lidhjet me xhunto izoluese fleksibël - Pjesa 3: Specifikimet për tipe të veçanta të lidhjes me xhunto - Fleta 247: Xhunto poliolefini, e tkurrshëm nga nxehtësia, me dy parete, që nuk e parandalon përhapjen e flakës, paret i trashë dhe mesatar

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 3 më tepër

Shkallët dhe përmasat për grafikët e karakteristikave të frekuencës dhe diagrameve polare

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 8 më tepër

Design for All - Accessibility following a Design for All approach in products, goods and services - Extending the range of users

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

Sistemet e gjenerimit të energjisë së erës - Pjesa 6: Kërkesat për krijimin e kullës dhe themelit

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 4 më tepër

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 4 më tepër