DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Projects

Use the form below to find the searched projects. Enter your criteria for searching (single or in combination) in the fields below and press the button “Search”.

Produktet me bazë biologjike - Përdorimi i raporteve të qëndrueshme të izotopeve të karbonit, hidrogjenit, oksigjenit dhe azotit si mjete për verifikimin e origjinës së lëndës fillestare me bazë biologjike dhe karakteristikat e proceseve të prodhimit - Pasqyra e aplikacioneve ekzistuese përkatëse

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj Matcha - Përkufizime dhe karakteristikat

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Simbole grafike - Ngjyrat dhe shenjat e sigurisë - Shenjat e regjistruara të sigurisë - Amendamenti 5 (ISO 7010:2019/Amd 5:2022)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 304 më tepër

Përkufizime dhe kritere teknike për ushqimet dhe përbërësit e ushqimit të përshtatshëm për vegjetarianët ose veganët dhe për etiketim dhe pretendimet (ISO 23662:2021)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Drithëra dhe produktet e drithërave - Grurë i zakonshëm (Triticum aestivum L.) - Përcaktimi i vetive të matjes së cilësisë së brumit nën hidratim të vazhdueshëm nga teste të miellrave tregtar ose komercial dhe metodologjia e testit të bluarjes

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Analizat shqisore - Përzgjedhja dhe trajnimi i vlerësuesve shqisor (ISO 8586:2023)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Lëndët e para aromatike natyrore – Fjalori (ISO 9235:2021)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Miell gruri dhe grurë i fortë (bollgur) - Përcaktimi i papastërtive me origjinë shtazore

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Përcaktimi i substancave karakteristike të çajit jeshil dhe të zi - Pjesa 1: Përmbajtja e polifenoleve totale në çaj - Metoda kolorimetrike duke përdorur reagentin Folin-Ciocalteu - Korrigjimi teknik 1

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Përcaktimi i substancave karakteristike të çajit jeshil dhe të zi - Pjesa 2: Përmbajtja e katekinave në çajin jeshil - Metoda e përdorimit të kromatografisë lëng-lëng me performancë të lartë - Korrigjim Teknik 1

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj -Përcaktimi i theaflavinave në çajin e zi - Metoda e përdorimit të kromatografisë lëng-lëng me performancë të lartë

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaji jeshil - Fjalori

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj – Klasifikimi i llojeve të çajit

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Çaj oolong - Përkufizimi dhe kërkesat themelore

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Angjinarja - Specifikimi dhe metodat e testimit

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Kaperi (Capparis spp.) – Specifkime dhe metodat e testimit

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Qershi korneliane - Specifikimi dhe metodat e testimit

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër

Ekstraktet e kafesë - Përcaktimi i përmbajtjes së lëndës së thatë të ekstrakteve të kafesë - Metoda e rërës së detit për ekstrakte kafeje të lëngshme ose pasta

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

DPS/KT 360 më tepër