DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Projects

Use the form below to find the searched projects. Enter your criteria for searching (single or in combination) in the fields below and press the button “Search”.

Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Metoda horizontale për zbulimin,numërimin dhe serotipimin e Salmonellës - Pjesa 3:Udhëzimet për serotipimin e Salmonellës spp. (ISO/TR 6579-3:2014)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologjia e ushqimeve dhe ushqimeve për kafshë - Reaksioni zinxhir i polimerazës në kohe reale (PCR) - metoda bazë për zbulimin e patogjenëve te shkaktuar nga ushqimet - Metoda horizontale për zbulimin e Shiga toksinë-duke prodhuar Encherichia coli (STEC) dhe përcaktimin e O157,O111,O26,O103 dhe O145 serogrupet (ISO/TS 13136:2012)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Teknikat e marrjes së mostrave për analiza mikrobiologjike të ushqimit dhe mostrave të ushqimit (ISO / TS 17728: 2015)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Reaksioni zinxhir polymerase (PCR) për zbulimin e patogjenëve që lindin në ushqime - Zbulimi i tipit A,B,C dhe F të C botulines që prodhon neurotoksinë(ISO/TS 17919:2013)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Reagimi zinxhir I Polymerasës (PCR) për zbulimin e patogjenëve të ushqimit - Zbulimi i enterocolitica Yersinia patogjene dhe pseudotuberculosis Yersinia (ISO/DTS 18867: 2015)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologjia e ushqimeve dhe materialeve për ushqimin e kafshëve - Reaksioni zinxhir polymerase (PCR) për zbulimin e patogjenëve që lindin në ushqime - Prova e performances për ciklet termike

60.60 Standard published

DPS/KT 206 më tepër

Mikrobiologjia e ushqimit dhe ushqimi për kafshë - Metoda horizontale për zbulimin, numërimin dhe serotipimin e Salmonellës -Pjesa 2: Numerimi me ane te teknikes se numrit me te mundshem te zvogeluar.

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Analizat e ushqimit - Kriteret e performancës për metodat e analizes te validuara ne nje laborator te vetem per percaktimin e mykotoksinave

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimorë - Zbulimi i alergeneve ushqimorë me metodat biologjike molekulare - Pjesa 2: CELERY- (apium graveolens)-Percaktimi cilesor i nje sekuence specifike te ADN ne salcicet e gatuara me ane te PCR ne kohe reale.

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimorë - Zbulimi i alergeneve ushqimorë me metodat biologjike molekulare - Pjesa 3: Lajthi (Corylus avellana) - Zbulimi cilësor i një sekuence të veçantë të ADN-së në çokollatë sipas PCR në kohë reale

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimorë - Zbulimi i alergeneve ushqimorë me metodat biologjike molekulare - Pjesa 4: Kikirik (Arachis hypogaea) - Zbulimi cilësor i një sekuence të veçantë të ADN-së në çokollatë sipas PCR në kohë reale

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimorë - Zbulimi i alergeneve ushqimorë me metodat biologjike molekulare - Pjesa 5: Mustard (Sinapis alba) dhe sojë (max Glycine) - Zbulimi cilësor i një sekuence të veçantë të ADN-së në çokollatë sipas PCR në kohë reale në salcice të gatuar sipas PCR në kohë reale

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimore për kafshë - Modelimi i PCR të tensioneve probiotike të Saccharomyces cerevisiae (majaja)

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Mikrobiologji e ushqimeve dhe lëndëve ushqyese për kafshët - Udhëzime për vlerësimin e pasigurisë së matjes për përcaktimet sasiore

60.60 Standard published

DPS/KT 233 më tepër

Pasiguria e matjes për nivele të ulta

60.60 Standard published

DPS/KT 233 më tepër

Mikrobiologjia e ushqimit dhe lëndëve ushqyese për kafshë - Metoda horizontale për zbulimin e Vibrio spp potencialisht enteropathogenike. - Pjesa 2: Zbulimi i llojeve të ndryshme përveç Vibrio cholerae dhe Vibrio parahaemolyticus

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produkte ushqimore - Zbulimi i ushqimeve te rrezatuara me anë të përdorimit të Teknikës Direkte me Filtër Epifluoreshent/Numërues Aerobik (DEFT/APC) - Metodë seleksionuese

60.60 Standard published

DPS/KT 275 më tepër

Produktet ushqimore - Përcaktimi i folateve me prova mikrobiologjike

60.60 Standard published

DPS/KT 233 më tepër