DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

DPS organizoi një takim me Agjencinë Kosovare të Standardizimit (AKS)

Takim i DPS me AKS mbi Zbatimin e Marrëveshjes AKS – DPS dhe planin e AKS për adoptime gjatë vitit 2017

Mblidhet Bordi Teknik i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Më 20 Janar 2017, në ambientet e DPS-së, u mbajt takimi i BT për 6 mujorin e parë të vitit 2017

U mbajt mbledhja e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues i DPS mbajti mbledhjen e tij të parë për vitin 2017 më datë 13 Janar, në ambientet e DPS-së

DPS Ju uron Gëzuar Vitin e Ri 2017!

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS), Ju uron Gëzuar festat e fundvitit 2017

Takim me studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Shkencave Pyjore në UBT

DPS realizoi një takim në ambientet e UBT, me studentët dhe pedagogët e Fakultetit të Shkencave Pyjore

Standardet e Organizatës Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) mbi Efiçencën e Energjisë

Fushatë sensibilizuese e Organizatës Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) mbi Efiçencën e Energjisë.

Zgjidhjet për një të ardhme më të qartë për energjinë me standardet ISO

Njoftimi i publikuar nga ISO, ka si qëllim të ndihmojë kompanitë të ulin përdorimin dhe kostot e energjisë

Gjëra të mëdha në të mirë të të gjithëve ndodhin kur Bota Dakordësohet

Materiali i publikuar nga ISO, tregon për 3 inovatorë të cilët ndryshuan botën nëpërmjet përdorimit të standardeve ndërkombëtare

DPS celebron Ditën Botërore të Standardeve

Si në mbarë botën edhe në Shqipëri, DPS në bashkëpunim me MZHETTS, organizoi një konferencë, me rastin e Ditës Botërore të Standardeve, e cila celebrohet cdo vit në datë 14 Tetor.

Sot është Dita Botërore e Standardeve

Dita Botërore e Standardeve celebrohet në nder të qindra e mijëra ekspertëve në mbarë botën, të cilët kontribuojnë vullnetarisht për hartimin dhe miratimin e standardeve teknike në të mirë të zhvillimit dhe mirëqënies së shoqërisë.

Turizëm për të gjithë me standardet e aksesueshmërisë

Tema e Ditës Botërore të Turizmit për këtë vit ishte "Turizëm për të gjithë – duke promovuar aksesin universal".

DPS dhe SAC kanë lidhur Marrëveshje Bashkëpunimi

DPS ka zyrtarizuar një bashkëpunim më të ngushtë me SAC.

U mbajt mbledhja e radhës e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues (BD) i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS) mbajti mbledhjen e tij të dytë për vitin 2016 më datë 16 Shtator, në ambientet e DPS-së.

Standardet ndërkombëtare në mbrojtje të jetës tuaj!

Standardet Ndërkombëtare të publikuara nga Organizata Ndërkombëtare e Standardizimit (ISO), mbështesin objektivat për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë.

Hani një ëmbëlsirë dhe mos u pendoni!

Standardi siguron një metodë prove unike për mbarë Europën sa i përket aditivëve tek ëmbëlsirat, iniciuar nga një prodhues europian i zëvendësuesve të sheqerit.

Standardi SSH EN 16636 për Menaxhimin e Dëmtimeve nga brejtësit, insektet dhe mikro-organizmat e dëmshme

DPS ka adoptuar si Standard Shqiptar (SSH) standardin europian EN 16636, mbi Shërbimet e Menaxhimit të Dëmtimeve nga brejtësit, insektet, mikro-organizmat e dëmshme, etj.

Siguria e informacionit ndaj sulmeve kibernetike

Standardi më i ri i sapo publikuar nga ISO është një hap më tej sa i përket teknologjisë për mbrojtjen e informacionit

Udhëzues ndërkombëtar mbi Sigurinë e fëmijëve

Ky udhëzues nuk shërben vetëm për hartuesit e standardeve: agjensitë shtetërore, shoqatat e prodhuesëve dhe konsumatorit mund ta gjejnë veten e tyre.