DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

Organizata të sigurta dhe të mbrojtura ndaj sulmeve kibernetike

Sulmet kibernetike janë rreziqet me te mëdha që një organizatë mund të përballet. Të kësh standarde dhe sisteme për të mbajtur informacion të sigurtë nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme se në botën e sotme dixhitale

Qëndrueshmëria Financiare e Organeve Kombëtare të Standardizimit (NSB)

DPS mori pjesë në workshop-in e zhvilluar në Shkup, dt. 06.06.2016 me temë: “Qëndrueshmëria Financiare e Organeve Kombëtare të Standardizimit (NSB

Ka filluar shpërndarja e Katalogut të Standardeve Shqiptare 2016

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS) ka publikuar Katalogun e Standardeve Shqiptare 2016. Katalogu, është botimi më i rëndësishëm i vitit, lidhur me standardet, i cili siguron informacion mbi statusin e tyre deri në periudhën Mars 2016.

Katalogu i Standardeve Shqiptare 2016

Katalogu i Standardeve Shqiptare 2016, është botimi më i rëndësishëm i vitit, lidhur me standardet Shqiptare të publikuara nga DPS, i cili siguron informacion mbi statusin e tyre...

Mbajtja nën kontroll e rrezatimit radioaktiv

Çdo njëri prej nesh është i ekspozuar ndaj rrezatimit jonizues në përditshmërinë e tij.

Turizmi aventuror. Më shumë emocione dhe më pak rrisqe me standardet Ndërkombëtare

A keni shpirt aventure? Keni guxim? Ju emocionon ecja nëpër xhungël ose ngjitja në majat më të larta?

Siguria dhe shëndeti në punë

DPS ka publikuar një artikull për Ditën Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, me temën e këtij viti "Përballja me stresin në punë".

Notifikime në kuadër të CEFTA

Në kuadrin e detyrimeve që rrjedhin nga Marrëveshja CEFTA, nga Instituti për Standardizim i Serbisë njoftohemi se po përgatitet një standard puro serb.

Sapo është publikuar nga ISO udhëzuesi për menaxhimin e mjedisit

Menaxhimi i ndikimeve në mjedis - dhe efektet që ato kanë në biznes - është një kërkesë në rritje dhe e domosdoshme për organizatat, pavarësisht nga madhësia apo lloji i tyre.

U mbajt mbledhja e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues (BD) i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS) mbajti mbledhjen e tij të parë për vitin 2016 më datë 29 Shkurt, në ambientet e DPS-së.

Dita e Standardeve

Dy Organizmat Europiane të Standardizimit CEN dhe CENELEC do të organizojnë në Bruksel në datat 17 dhe 18 Mars 2016 një aktivitet mbi Ditën e Standardeve.

Manuali i ri ndihmon Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme për të menaxhuar më mirë rreziqet

Angazhimi për të kuptuar dhe menaxhuar më mirë rreziqet për Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme është çelësi për t’i ndihmuar SME-të të mbijetojnë dhe të rriten në mëyrë të qëndrueshme.

Udhëzues për qendrat akomoduese në pikat turistike

Seria e re e udhëzuesve të publikuar nga ISO, ndihmon në uljen e ndikimeve negative të zhvillimit të turizmit.

Trajtimi i ujërave të zeza për përdorim në bujqësi nëpërmjet standardeve ndërkombëtare

Trajtimi i duhur i ujërave të zeza është një burim ideal për të zëvendësuar përdorimin e ujërave të ëmbla në bujqësi

"Qytetet e zgjuara - smart cities" - #mysmartcity

Standardet Ndërkombëtare kanë ndikim pozitiv mbi një gamë gjithnjë e më të gjerë të mallrave të konsumit dhe shërbimeve ndaj konsumatorit.

Si standardet ISO mbrojnë dhe i shërbejnë konsumatorëve

Standardet Ndërkombëtare kanë ndikim pozitiv mbi një gamë gjithnjë e më të gjerë të mallrave të konsumit dhe shërbimeve ndaj konsumatorit.

Dokumenti i ri teknik ISO ndihmon në vlerësimin e sigurisë në punë

Çdo vit, rreth 2.78 milion njerëz në botë humbasin jetën nga aksidentet në punë.

DPS merr pjesë në takimin për Eurokodet

“Përpunimi i hartave mbi fenomenet klimaterike dhe sizmike në projektimet strukturore për vendet jo anëtare me të drejta të plota në BE në Rajonin e Ballkanit”.