DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

Së shpejti do kemi ISO 9001:2015 dhe ISO 14001:2015

Pas përfundimit të fazës së rishikimit, ISO do të publikojë në Shtator 2015-ës standardet ISO 9001 dhe ISO 14001.

Menaxhimi i shpërndarjes së ujit në situata emergjente

Në rastet e fatkeqësive/thatësirave, uji, burimi më themelor e vendimtar për mbijetesën tonë, mund të rrezikohet.

Standarde të reja Evropiane për Kontrollin e Konsumit të Energjisë

Është publikuar seria e standardeve, EN 16247, mbi mënyrën se si të kryhen kontrollet e energjisë.

Standardi i ri ndërkombëtar çon përpara Çertifikimin e Sistemeve të Menaxhimit

Një artikull mbi standardin e ri ndërkombëtar ISO/IEC 17021-1:2015, Vlerësimi i konformitetit – Kërkesat për ... .

Inovacioni dhe standardet – a ka një kundërshti?

Një artikull mbi rolin e inovacionit në zhvillimet shoqërore dhe roli i standardeve në mbështetje të tij.

Marrja e feedback-ut nga klienti

DPS ka krijuar një pyetësor për të marrë informacion mbi perceptimin tuaj në lidhje me shërbimet që ofron.

Takim me studentë të Akademisë Profesionale të Biznesit

Më datën 8 Qershor 2015, DPS ka zhvilluar një takim me studentë nga Akademia Profesionale e Biznesit.

Po përgatitet një standard ndërkombëtar kundër mitmarrjes

Po punohet për hartimin e një standardi mbi sistemet e menaxhimit kundër mitmarrjes.

DPS merr pjesë në 10 vjetorin e themelimit të Agjencisë Kosovare të Standardizimit

Më 30 Prill 2015, AKS festoi 10 vjetorin krijimit të saj, ku e ftuar ishte edhe Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit.

Standardi ndërkombëtar ISO 22000, mbi sigurinë ushqimore është në proces rishikimi

Që nga publikimi i parë i standardit, pjesëmarrësit në zinxhirin ushqimor, janë përballur me kërkesa të reja për sigurinë ushqimore.

U zhvillua një takim me studentët e Universitetit “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës

Më datën 8 Prill 2015, DPS ka zhvilluar një takim me studentë nga Universiteti “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës.

DPS merr pjesë në Panairin “Real Estate Expo Albania 2015”

Në datat 3-5 Prill, DPS ishte pjesë e Panairit “Real Estate Expo Albania 2015”.

DPS takohet me përfaqësues të kompanisë “ANTEA Cement”

Në datën 27 Mars 2015, DPS realizoi një takim në ambientet e kompanisë ANTEA Cement Sh.A me disa përfaqësues të kësaj kompanie.

U zhvillua një takim me studentët e Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike

Më datën 20 Mars 2015, DPS realizoi një takim në ambientet e UPT, me studentët Inxhinierisë Mekanike.

Cermonia e dorëzimit të Katalogut të Standardeve Shqiptare në Bibliotekën e UPT-s

Në datën 18 Shkurt 2015 u zhvillua cermonia e dorëzimit të Katalogut të Standardeve Shqiptare në Bibliotekën e Universitetit Politeknik të Tiranës

Siguri dhe qëndrueshmëri në shfrytëzimin e minierave

Artikull mbi Menaxhimin e rehabilitimit të shfrytëzimit minerar me ndihmën e standardeve ndërkombëtarë

Standardi Evropian (EN 16372) mbi Shërbimet e Kirurgjisë Estetike

Standardi Evropian (EN 16372) trajton kërkesat për shërbimet kirurgjikale që ofrohen për pacientët, të cilët dëshirojnë të ndryshojnë pamjen e tyre fizike.

Mbajtja e të dhënave në mënyrë të sigurtë

DPS ka publikuar artikull rreth Standardit ISO/IEC 27040:2015, në fushën e Teknologjisë së Informacionit.