DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Aktivitete

Gëzuar Ditën Botërore të Ujit!

Më 22 Mars të çdo viti, njerëz në mbarë botën festojnë Ditën Botërore të Ujit

Dita e Standardeve: Mundësia për të zbuluar botën e Standardeve Europiane!

CEN dhe CENELEC do të organizojnë në Bruksel në datat 20 dhe 21 Prill 2017 një aktivitet mbi Ditën e Standardeve

Gëzuar Ditën Botërore e të Drejtave të Konsumatorit

Standardet e publikuara nga ISO, mund të ndihmojnë për ta bërë më të sigurtë këtë industri në rritje.

Rezultatet e auditit për Sistemin e Menaxhimit të Cilësisë së DPS

Në ambientet e DPS, u zhvillua Auditi i rinovimit të Certifikatës sipas standardit ISO 9001:2008

Furnizimi i anijeve me gaz të lëngshëm natyror (LNG)

Në Evropën veriore anijet punonin me gaz të lëngshëm natyror, duke bërë të mundur mirëfunksionimin e tyre

DPS organizoi një takim me Agjencinë Kosovare të Standardizimit (AKS)

Takim i DPS me AKS mbi Zbatimin e Marrëveshjes AKS – DPS dhe planin e AKS për adoptime gjatë vitit 2017

Mblidhet Bordi Teknik i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Më 20 Janar 2017, në ambientet e DPS-së, u mbajt takimi i BT për 6 mujorin e parë të vitit 2017

U mbajt mbledhja e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues i DPS mbajti mbledhjen e tij të parë për vitin 2017 më datë 13 Janar, në ambientet e DPS-së

DPS Ju uron Gëzuar Vitin e Ri 2017!

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS), Ju uron Gëzuar festat e fundvitit 2017

Takim me studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Shkencave Pyjore në UBT

DPS realizoi një takim në ambientet e UBT, me studentët dhe pedagogët e Fakultetit të Shkencave Pyjore

Standardet e Organizatës Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) mbi Efiçencën e Energjisë

Fushatë sensibilizuese e Organizatës Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) mbi Efiçencën e Energjisë.

Zgjidhjet për një të ardhme më të qartë për energjinë me standardet ISO

Njoftimi i publikuar nga ISO, ka si qëllim të ndihmojë kompanitë të ulin përdorimin dhe kostot e energjisë

Gjëra të mëdha në të mirë të të gjithëve ndodhin kur Bota Dakordësohet

Materiali i publikuar nga ISO, tregon për 3 inovatorë të cilët ndryshuan botën nëpërmjet përdorimit të standardeve ndërkombëtare

DPS celebron Ditën Botërore të Standardeve

Si në mbarë botën edhe në Shqipëri, DPS në bashkëpunim me MZHETTS, organizoi një konferencë, me rastin e Ditës Botërore të Standardeve, e cila celebrohet cdo vit në datë 14 Tetor.

Sot është Dita Botërore e Standardeve

Dita Botërore e Standardeve celebrohet në nder të qindra e mijëra ekspertëve në mbarë botën, të cilët kontribuojnë vullnetarisht për hartimin dhe miratimin e standardeve teknike në të mirë të zhvillimit dhe mirëqënies së shoqërisë.

Turizëm për të gjithë me standardet e aksesueshmërisë

Tema e Ditës Botërore të Turizmit për këtë vit ishte "Turizëm për të gjithë – duke promovuar aksesin universal".

DPS dhe SAC kanë lidhur Marrëveshje Bashkëpunimi

DPS ka zyrtarizuar një bashkëpunim më të ngushtë me SAC.

U mbajt mbledhja e radhës e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues (BD) i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS) mbajti mbledhjen e tij të dytë për vitin 2016 më datë 16 Shtator, në ambientet e DPS-së.