DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Aktivitete

Dita e Standardeve: Mundësia për të zbuluar botën e Standardeve Europiane!

Dy Organizmat Europiane të Standardizimit CEN dhe CENELEC do të organizojnë në Qendrën e Manaxhimit të tyre në Bruksel, në datat 21 dhe 22 Shtator 2016, një aktivitet mbi Ditën e Standardeve me temë: “Mundësia juaj për të zbuluar botën e Standardeve

Qëndrueshmëria e Organeve Kombëtare të Standardizimit (NSB) Beograd 14-15 Qershor 2016

DSP mori pjesë në Konferencën e 5të Ballkanike të Standardizimit.

Falë standardeve, shërbimet tani ofrohen me një ‘buzëqeshje’

Me zhvillimin që ka marrë sektori i shërbimit, si sektori më i madh punëdhënës dhe gjeneruesi i Prodhimit të Brendshëm Bruto (GDP) në mbarë botën, duke tejkaluar dukshëm sektorin industrial, standardet në fushën e shërbimit asnjëherë nuk kanë qënë më

Gjendja aktuale e Eurokodeve në Rajonin e Ballkanit

DPS mori pjesë në takimin në Shkup, Maqedoni - 9 Qershor 2016

Takimi Vjetor i 12-të Evropian i Standardizimit (CEN dhe CENELEC)

Në datat 7-8 Qershor 2016, në Shkup të Republikës së Maqedonisë, u zhvillua Takimi Vjetor Evropian i Standardizimit, organizuar nga CEN

Organizata të sigurta dhe të mbrojtura ndaj sulmeve kibernetike

Sulmet kibernetike janë rreziqet me te mëdha që një organizatë mund të përballet. Të kësh standarde dhe sisteme për të mbajtur informacion të sigurtë nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme se në botën e sotme dixhitale

Qëndrueshmëria Financiare e Organeve Kombëtare të Standardizimit (NSB)

DPS mori pjesë në workshop-in e zhvilluar në Shkup, dt. 06.06.2016 me temë: “Qëndrueshmëria Financiare e Organeve Kombëtare të Standardizimit (NSB

Ka filluar shpërndarja e Katalogut të Standardeve Shqiptare 2016

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS) ka publikuar Katalogun e Standardeve Shqiptare 2016. Katalogu, është botimi më i rëndësishëm i vitit, lidhur me standardet, i cili siguron informacion mbi statusin e tyre deri në periudhën Mars 2016.

Katalogu i Standardeve Shqiptare 2016

Katalogu i Standardeve Shqiptare 2016, është botimi më i rëndësishëm i vitit, lidhur me standardet Shqiptare të publikuara nga DPS, i cili siguron informacion mbi statusin e tyre...

Mbajtja nën kontroll e rrezatimit radioaktiv

Çdo njëri prej nesh është i ekspozuar ndaj rrezatimit jonizues në përditshmërinë e tij.

Turizmi aventuror. Më shumë emocione dhe më pak rrisqe me standardet Ndërkombëtare

A keni shpirt aventure? Keni guxim? Ju emocionon ecja nëpër xhungël ose ngjitja në majat më të larta?

Siguria dhe shëndeti në punë

DPS ka publikuar një artikull për Ditën Botërore për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë, me temën e këtij viti "Përballja me stresin në punë".

Notifikime në kuadër të CEFTA

Në kuadrin e detyrimeve që rrjedhin nga Marrëveshja CEFTA, nga Instituti për Standardizim i Serbisë njoftohemi se po përgatitet një standard puro serb.

Sapo është publikuar nga ISO udhëzuesi për menaxhimin e mjedisit

Menaxhimi i ndikimeve në mjedis - dhe efektet që ato kanë në biznes - është një kërkesë në rritje dhe e domosdoshme për organizatat, pavarësisht nga madhësia apo lloji i tyre.

U mbajt mbledhja e Bordit Drejtues të DPS

Bordi Drejtues (BD) i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS) mbajti mbledhjen e tij të parë për vitin 2016 më datë 29 Shkurt, në ambientet e DPS-së.

Dita e Standardeve

Dy Organizmat Europiane të Standardizimit CEN dhe CENELEC do të organizojnë në Bruksel në datat 17 dhe 18 Mars 2016 një aktivitet mbi Ditën e Standardeve.

Manuali i ri ndihmon Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme për të menaxhuar më mirë rreziqet

Angazhimi për të kuptuar dhe menaxhuar më mirë rreziqet për Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme është çelësi për t’i ndihmuar SME-të të mbijetojnë dhe të rriten në mëyrë të qëndrueshme.

Udhëzues për qendrat akomoduese në pikat turistike

Seria e re e udhëzuesve të publikuar nga ISO, ndihmon në uljen e ndikimeve negative të zhvillimit të turizmit.