DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

Përkushtimi ndaj natyrës në Ditën Botërore të Mjedisit

Tema e Ditës Botërore të Mjedisit është “Përkushtimi ndaj natyrës”, ndaj dhe çështja kryesore e saj është marrja e masave për të ruajtur dhe mbrojtur planetin

Standardet Evropiane luajnë rol strategjik në rimëkëmbjen e vendeve të BE-së

Pandemia e COVID-19 ka ndikuar seriozisht në Ekonominë Evropiane: Sipas Komisionit Evropian, ekonomia e BE-së pritet të tkurret me 7,5 % gjatë vitit 2020

21 Maji “Dita Botërore e Çajit”

Çaji është pije, e cila prodhohet nga bima Camellia sinensis. Ajo është pija më e konsumuar në botë, pas ujit

Kur bota ndalet nga Pandemia Covid – 19, Puna për hartimin e standardeve vazhdon të avancojë

Çdo vit, në gjithë botën nga ISO zhvillohen rreth pesë mijë takime, për hartimin e standardeve ndërkombëtare ISO, ku marrin pjesë ekspertë nga të katër anët e rruzullit tokësor

Format i ri skedari për printerat 3D

Standardi, i sapo publikuar, ISO/ASTM do të ndihmojë në realizimin e potencialit të plotë të prodhimit aditiv, për printerat 3D

Projektimi i qyteteve të së ardhmes

Në cilin lloj qyteti doni të jetoni? Sigurisht, që doni të jetonit në një qytet inteligjent, të zhvilluar dhe me ekonomi të qëndrueshme

Sigurimi i furnizimit dhe menaxhimit të qëndrueshëm të ujit dhe kanalizimeve për gjithë popullatën

Uji i pijshëm dhe kanalizimet

Të mbrojtur, të sigurt në privatësinë e komunikimeve në internet pavarësisht nga lloji i biznesit që keni

Standardi ndërkombëtar ISO / IEC 27009 “Siguria e informacionit, siguria në internet dhe mbrojtja e privatësisë

DPS publikon Katalogun e Standardeve Shqiptare 2020

Katalogu 2020, përmban arkivën e standardeve shqiptare, deri në Maj 2020.

Covid-19 - Adresimi i sfidave në vendin e punës

Mbajtja e sigurt dhe e shëndetshme e vendit të punës është e rëndësishme në çdo kohë, por veçanërisht edhe më shumë në raste si kjo situatë që po kalojmë apo të tjera të ngjashme si kjo

Kujdesi për punonjësit e shëndetësisë dhe pacientët me standardet ISO

Standardet e ISO-s përcaktojnë sigurinë, cilësinë dhe metodat e provës së produkteve thelbësore për parandalimin e përhapjes së COVID-19

DPS publikon Buletinin Nr. 82

Buletini Nr. 82, për periudhën Janar ‐ Mars 2020, përmban standarde të adoptuara dhe standarde të shfuqizuara

Të sigurtë në mbrojtje të jetës

Ripërdorimi i një shiringe e rrit këtë rrezik në mënyrë eksponenciale

A mund të integrohet standardi ISO 22301 në sistemin ekzistues të menaxhimit?

Standardi ISO 22301 ka një strukturë të njejtë me standardet e tjera të sistemit të menaxhimit të ISO-s, si ISO 9001 (menaxhimi i cilësisë) dhe ISO 14001 (menaxhimi i mjedisit)

Çfarë përfiton biznesi im nga Standardi ISO 22301?

Standardi ISO 22301 “Siguria dhe rezistenca - Sistemet e menaxhimit për vazhdimësinë e biznesit – Kërkesat” ose siç njihet nga biznesi si disiplina BCMS, sjell praktikën më të mirë ndërkombëtare

Tema e Ditës Botërore të Shëndetit të këtij viti është "Mbështetja e infermierëve dhe mamive"

Falenderim mjekëve, infermierëve, mamive dhe gjithë personelit shëndetësor në Ditën Botërore të Shëndetit

Aftësia për t’u përgjigjur shpejt dhe në mënyrë efektive në situata të jashtëzakonshme është çelësi i mbijetesës së biznesit

Planifikimi i vazhdueshëm, është një nga masat, që e bën biznesin të ketë një reagim më efektiv dhe shërim më të shpejtë

Falë Standardeve, ju mund të mbështeteni në shërbime postare cilësore për blerjet tuaja në internet

SSH EN 13850: 2012 “Shërbimi postar - Cilësia e shërbimit - Matja e kohës së tranzitit të shërbimeve nga fillimi në fund për çdo porosi si me postë prioritare ashtu edhe për pakot/porositë me postë të klasit të parë”