DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

Forumi ekonomik botëror thekson përfitimet e standardeve ISO dhe IEC me mjetet e reja rregullatore

Standardet luajnë rol kryesor për të ndihmuar hartuesit e rinj të standardeve në përmbushjen e politikave aktuale

Miratohet Programi i Punës për adoptimin e standardeve, 6-mujor i parë 2021

(DPS) miraton programin e Punës për adoptimin e standardeve dhe ndryshimet në Komitetet Teknike (KT), për 6-mujorin e parë të viti 2021

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS), publikon një njoftim rreth dy broshurave

Njoftim i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Rritja e besimit tek rezultatet e testeve laboratorike të ushqimeve

ISO, sapo ka publikuar serinë e fundit të standardeve ISO 16140, për vlerësimin e metodës laboratorike të ushqimeve

Thjeshtësimi i jetesës për njerëzit me aftësi të kufizuara

ISO, sapo ka përditësuar standardet e reja në fushën e ergonomisë

DPS publikon Buletinin Nr. 85

Buletini Nr. 85, për periudhën Tetor ‐ Dhjetor 2020, përmban standarde të adoptuara dhe standarde të shfuqizuara

ISO, sapo ka publikuar një seri të re standardesh për sigurinë e pasaportave biometrike

Siguria e pasaportave biometrike

Peshkimi ekologjik, miqësor me mjedisin

Përzgjedhja e prodhimeve të detit miqësore me mjedisin mundëson një mjedis sa më të pastër

Matjet laboratorike të zhurmave, që shkaktohen gjatë ecjes në dysheme është standardi më i ri i publikuar nga CEN

Midis shumë ndryshimeve, që ka sjellë pandemia Covid-19, një prej tyre është puna e kryer nga shtëpia, e cila ka prishur rutinën e ditës të gjithsecilit

Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO), sapo ka përditësuar standardin për formatin PDF

Historiku i formatit të dokumentit PDF fillon në vitin 1993, kur u hartua për here të parë si format

E ardhmja e pasigurtë e kompanive të fluturimeve ajrore

Pandemia COVID-19 vazhdon të shkaktojë dëme ekonomike në të gjithë botën, gjithashtu ka një ndikim të rëndësishëm në zhvillimin e industrisë së aviacionit

Siguria e karrocave dhe karrigeve për fëmijë

Tregu ndërkombëtar për karrocat dhe karriget e fëmijëve është në zhvillim e sipër, prandaj në të duhet të ekzistojnë produkte të sigurta për përdorim

ISO sapo ka publikuar standardin për sigurinë e pronësisë intelektuale

Në ekonominë ndërkombëtare, pronësia intelektuale është e rëndësishme për çdo lloj organizate, pasi i mundëson asaj të "zotërojë" idetë e saj dhe ti mbrojë ato

DPS ju uron Gëzuar Krishtlindjen dhe Vitin e Ri 2021!

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Trajnim online mes DPS dhe UNE (Shoqata Spanjolle për Standardizimin)

DPS organizoi një trajnim online 2 ditor me Shoqatën Spanjolle për Standardizimin (UNE) në datat 21 dhe 22 Dhjetor 2020

Dita botërore e të drejtave të njeriut!

Dita e të Drejtave të Njeriut rikujton çdo vit miratimin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut (UDHR) në vitin 1948

Siguria në punë gjatë pandemisë Covid-19!

ISO sapo ka publikuar udhëzime të reja, të cilat ndihmojnë për sigurinë në punë, gjatë pandemisë Covid-19

Menaxhimi i sigurisë dhe ruajtja e informacionit!

ISO sapo ka përditësuar standardin e ri për menaxhimin e sigurisë dhe ruajtjen e informacionit