DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Phone: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Address: Address: "Reshit Collaku" Str., (nearby ILDKPKI, VI floor), Po.Box 98, Tiranë - Albania
Main menu

News

Siguria e karrocave dhe karrigeve për fëmijë

Tregu ndërkombëtar për karrocat dhe karriget e fëmijëve është në zhvillim e sipër, prandaj në të duhet të ekzistojnë produkte të sigurta për përdorim

ISO sapo ka publikuar standardin për sigurinë e pronësisë intelektuale

Në ekonominë ndërkombëtare, pronësia intelektuale është e rëndësishme për çdo lloj organizate, pasi i mundëson asaj të "zotërojë" idetë e saj dhe ti mbrojë ato

DPS ju uron Gëzuar Krishtlindjen dhe Vitin e Ri 2021!

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Trajnim online mes DPS dhe UNE (Shoqata Spanjolle për Standardizimin)

DPS organizoi një trajnim online 2 ditor me Shoqatën Spanjolle për Standardizimin (UNE) në datat 21 dhe 22 Dhjetor 2020

Dita botërore e të drejtave të njeriut!

Dita e të Drejtave të Njeriut rikujton çdo vit miratimin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut (UDHR) në vitin 1948

Siguria në punë gjatë pandemisë Covid-19!

ISO sapo ka publikuar udhëzime të reja, të cilat ndihmojnë për sigurinë në punë, gjatë pandemisë Covid-19

Menaxhimi i sigurisë dhe ruajtja e informacionit!

ISO sapo ka përditësuar standardin e ri për menaxhimin e sigurisë dhe ruajtjen e informacionit

Të eleminojmë dëmin ekonomik, që vjen nga korrupsioni

ISO është duke hartuar standardet e reja, të cilat do të ndihmojnë në luftën kundër korrupsionit

ISO sapo ka publikuar standardin e ri, i cili ndihmon laboratorët në nxjerrjen e rezultateve të sakta nga analizat

Analiza e patogjenëve mikrobikë, e cila kryhet nga kujdesi shëndetësor është një mjet thelbësor në luftën kundër sëmundjeve

ISO sapo ka publikuar udhëzime të reja për kryerjen e praktikës klinike nga infermierët në spitale

Udhëzime të reja ndërkombëtare për kryerjen e praktikës klinike nga infermierët në spitale sapo janë publikuar

ISO sapo ka përditësuar standardet për të ndihmuar në mënyrat e trajtimit ujërave të zeza

Sapo janë përditësuar standardet për të ndihmuar në mëyrat e trajtimit të ujërave të zeza në projektet e ujitjes

10 vjetori i hartimit të serisë së standardeve 26000 për përgjegjësinë sociale

Në muajin nëntor 2020 u bënë 10 vjet, që nga botimi i standardit të pare ndërkombëtar për përgjegjësisë sociale

ISO sapo ka publikuar standardin e ri për pagesat dixhitale të transportit publik

Karta, e cila shërben për pagesën dixhitale të transportit publik është mënyra më e shpejtë dhe e sigurtë për të udhëtuar

Sistemet e paralajmërimit të ndodhjes së katastrofave natyrore

ISO, sapo ka publikuar një standard të ri për sistemet e paralajmërimit të ndodhjes së katastrofave natyrore

Mbledhja e Bordit Drejtues (BD) të Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Bordi Drejtues (BD), i DPS-së, mbajti mbledhjen e tij të dytë për vitin 2020 më datë 02 Dhjetor

Mbrojtja e mjedisit me standardet ISO!

Ndotja në mjedis matet me anë të vlerësimit të informacionit rreth ndikimit në mjedis

Planifikimi i karrierës së marinarëve dhe siguria e jetës gjatë lundrimit në det

ISO) sapo ka publikuar një udhëzim të ri teknik të ri për për sigurinë e jetës së marinarëve gjatë lundrimit në det

Mësimi nëpërmjet internetit në klasa virtuale

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar mënyrën e mësimit, për miliona njerëz në të gjithë botën. Të mësuarit nëpërmjet internetit është bërë normalitet i ri