Produktet e freskëta të marra nga ferma përdoren për gatim, por sa i sigurt është ushqimi, që serviret?
“Siguria e furnizimit me ujë të pijshëm - Udhëzime për rrezikun dhe menaxhimin e krizës - Pjesa 1: Menaxhimi i krizës”
“Dezinfektues dhe antiseptikë kimikë - Analiza sasiore e pezullisë për vlerësimin e aktivitetit sporevrasës të dezinfektuesve kimik në fushën e mjekësisë - Metoda prove dhe kërkesa (faza 2, hapi 1)”
“Turizmi dhe shërbimet e ngjashme me të — Turizëm i arritshëm për të gjithë — Kërkesa dhe rekomandime”
E ardhmja do të drejtohet nga teknologjia, prandaj organizatat e kujdesit shëndetësor duhet t'i nënshtrohen ndryshimeve thelbësore, nëse dëshirojnë të përballojnë sfidat e sotme globale.
DPS ka publikuar standardin SSH EN ISO 52010-1:2017 “Performanca energjetike e ndërtesave - Kushtet e jashtme klimatike - Pjesa 1: Konvertimi i të dhënave klimatike për llogaritjet e energjisë”
“Ventilatorë komodë dhe rregullatorë për qëllime shtëpiake dhe të ngjashme me to - Metodat për matjen e performancës”.
“Pajisje elektrike mjekësore - Kërkesa të veçanta për sigurinë bazë dhe performancën themelore të krevateve mjekësore për fëmijë”
“Struktura druri - Klasifikimi sipas rezistencës së lëndës drusore për ndërtim me seksion drejtkëndor - Pjesa 2: Klasifikimi me makineri, kërkesat shtesë për tipet e provave”
A keni provuar ndonjëherë të kryeni veprime bankare në internet dhe të mbeteni i hutuar nga teknologjia? Nëse po, ju në këtë rast keni qenë një konsumator i pambrojtur.
“Qelqi në ndërtim - Xham i sigurtë i kalitur termikisht me bazë silikati gëlqeror sodik - Pjesa 1: Përcaktimi dhe përshkrimi”
Përfaqësues të Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS), Drejtorisë së Përgjithshme të Akreditimit (DPA) dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Metrologjisë (DPM) morën pjesë në këtë aktivitet ndërgjegjësues
“Sistemet e shpëtimit – Transportimi i inkubatorëve - Pjesa 2: Kërkesat e sistemit”
“Pajisje shtëpiake, që djegin gaz për prodhimin e ujit të ngrohtë - Pjesa 2: Vlerësimi i konsumimit të energjisë”
Specifikimi i ri teknik i Organizatës Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) do të përmirësojë procedurat e testimit të personave të infektuar nga virusi Koronavirus 2.
“Informatika për kujdesin shëndetësor - Arkitektura e shërbimit - Pjesa1: Perspektiva e ndërmarrjes”
“Mikrobiologjia e zinxhirit ushqimor - Vlerësimi i metodës - Pjesa 4: Protokolli për vlefshmërinë e metodës në një laborator të vetëm (ISO 16140-4: 2020)”
Pandemia COVID-19 ka ndikuar në shëndetin emocional dhe mendor të punonjësve. Ajo ka sjellë pasoja negative, por edhe gjithashtu ka stimuluar ndryshime pozitive në tregun e punës.