DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Aktivitete

Mbledhja e Bordit Drejtues të Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS)

Bordi Drejtues (BD) i Drejtorisë së Përgjithshme të Standardizimit (DPS), mbajti mbledhjen e tij të parë për vitin 2020 më datë 27 Shkurt

Mundësia për të zbuluar botën e Standardeve Evropiane

CEN dhe CENELEC do të organizojnë në Bruksel në datat 2 dhe 3 Prill 2020 një aktivitet mbi Ditën e Standardeve

Thellohet bashkëpunimi midis dy organeve homologe të standardeve të Republikës së Shqipërisë dhe asaj të Çekisë

Në kuadër të Sesionit 6të Grupit të Përbashkët të Punës të Çekisë dhe Shqipërisë, zhvilluar javën e kaluar në Pragë, Drejtori i Përgjithshëm i DPS-së, Z. Riza Hasanaj, pati disa takime pune me drejtues të lartë të Institutit Çek të Standardeve, UNMZ

Sfidat e biznesit dhe institucioneve publike në procesin e integrimit në BE

Ditën e premte, datë 07 shkurt 2020, në qytetin e Durrësit, u mbajt takimi i rradhës me gratë sipërmarrëse artizane

DPS publikon Buletinin Nr. 81

Buletini Nr. 81, për periudhën Tetor ‐ Dhjetor 2019, përmban standarde të adoptuara, standarde të shfuqizuara, projekt-standarde shqiptare dhe projekt-dokumente shqiptare për mendim publik

Nxitja e sipërmarrjes dhe të mësuarit për sipërmarrjen tek të rinjtë dhe gratë në Shqipëri

Ditën e mërkurë, datë 12 shkurt 2020, në qytetin e Lezhës, u mbajt takimi i rradhës me gratë sipërmarrëse artizane (SHGPAZ)

Njoftim i mbledhjes së Bordit Teknik të DPS

Sot më datë 24 Janar 2020, ora 11:00, në mjediset e DPS-së, u mbajt takimi i Bordit Teknik (BT) për 6 mujorin e parë të vitit 2020

Takimet e DPS me bizneset dhe gratë sipërmarrëse të Shqipërisë

Gjatë vitit 2019 DPS ka realizuar takime me rreth 80 biznese të ndryshme kryesisht me gratë sipërmarrëse në disa nga qytetet e Shqipërisë

Sfidat e biznesit dhe institucioneve publike në procesin e integrimit në BE

Ditën e premte, datë 17 janar, në qytetin e Vlorës u mbajt takimi i radhës me gratë sipërmarrëse artizane

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit lidh Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Polis

Ditën e djeshme u nënshkrua “Marrëveshja e Bashkëpunimit” mes Drejtorisë së Përgjithshmë të Standardizimit dhe Universitetit Polis

Standardi i ri Ndërkombëtar ISO, për simbolet e saldimit, i sapo përditësuar

Simbolet e saldimit janë një element i domosdoshëm i inxhinierisë, sepse ato nënkuptojnë një gjuhë të përbashkët gjithëpërfshirëse

Mblidhet Komiteti Teknik i DPS KT 136 “Sporte dhe sheshe lojërash”

Më datën 30 Tetor 2019, ora 13.00, në ambientet e DPS, u zhvillua mbledhja e Komitetit Teknik Nr. 136 “Sporte dhe sheshe lojërash

Notifikim në kuadër të CEFTA-s

Notifikimi i rregullit teknik serb, përgatitur nga Ministria e Ekonomisë e Republikës së Serbisë, Sektori mbi Kualitetin dhe Sigurinë e produkteve.

Dita Botërore e Ushqimit celebrohet nga Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO)

ISO ofron mbi 1600 standarde në fushën e ushqimit dhe prodhimeve ushqimore

Notifikim në kuadër të CEFTA-s

Notifikimi i rregullit teknik serb, përgatitur nga Ministria e Ekonomisë e Republikës së Serbisë, Sektori mbi Kualitetin dhe Sigurinë e produkteve.

Notifikim në kuadër të CEFTA-s

Notifikimi i rregullit teknik serb, përgatitur nga Ministria e Ekonomisë e Republikës së Serbisë, Sektori mbi Kualitetin dhe Sigurinë e produkteve.

Dita Botërore e Standardeve

Çdo vit më 14 tetor, anëtarët e IEC , ISO dhe ITU celebrojnë, Ditën Botërore të Standardeve

DPS publikon Buletinin Nr. 79

Buletini Nr. 79, për periudhën Prill ‐ Qershor 2019, përmban standarde të adoptuara, standarde të shfuqizuara, projekt-standarde shqiptare për mendim publik dhe projekt-dokumente shqiptare për mendim publik