DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

Aktivitete

Planifikimi i karrierës së marinarëve dhe siguria e jetës gjatë lundrimit në det

ISO) sapo ka publikuar një udhëzim të ri teknik të ri për për sigurinë e jetës së marinarëve gjatë lundrimit në det

Mësimi nëpërmjet internetit në klasa virtuale

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar mënyrën e mësimit, për miliona njerëz në të gjithë botën. Të mësuarit nëpërmjet internetit është bërë normalitet i ri

Si ta ndihmojmë botën që të mos ketë më emëtime të gazit serë

Sipas raportit më të fundit të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjitikës për konsumimin e energjisë në botë, pandemia COVID-19 do të ndikojë në reduktimin e emetimeve të gazeve serë

Urdhër 80 dt. 17.11.2020

Miratimin e rregullave dhe procedurave standarde të punës të harmonizuara, gjatë periudhës së gjendjes së epidemisë së shkaktuar nga Covid -19 dhe periudhës së kohëzgjatjes së vitit shkollor 2020-2021

Komiteti Evropian për Standardizimin CEN sapo ka krijuar një komitet të ri teknik për menaxhimin e ciklit të jetgjatësisë dhe pajisjeve të peshkimit

Sipas raportit ekonomik për prodhimin e pajisjeve të punës, sfidat kryesore e të ardhmes për prodhuesit e pajisjeve të peshkimit do të jenë të prodhimi i pajisjeve me afat të gjatë përdorimi

ISO sapo ka publikuar serinë e re të standardeve për strukturën referuese të mbledhjes, ruajtjes dhe përpunimit së të dhënave

Sapo është publikuar standardi më i ri në serinë e standardeve për strukturën referuese të mbledhjes, ruajtjes dhe përpunimit së të dhënave

Rritja e besueshmërisë së konsumatorit ndaj furnitorëve

ISO sapo ka publikuar një standard të ri ISO për të ndihmuar në rritjen e besimit të konsumatorit ndaj prodhuesit

Roli i shoqërisë në zhvillimin e qyteteve

Dita Botërore e Qyteteve thekson rolin kryesor, që luajnë shoqëritë e zhvilluara në zonat urbane në përballjen me sfidat e sotme dhe të ardhshme

ISO sapo ka përditësuar standardin për sigurinë e sistemeve elektronike për kalimin e rrugëve me pagesë

Sistemet elektronike, të cilat vendosen për kalimin e rrugëve me pagesë rrezikohen gjithnjë nga pirateria

ISO sapo ka publikuar standardin e ri për sigurinë e fishekzjarreve

Standardi i ri për sigurinë e fishekzjarrëve mundëson, që ato të fiken mjenjëherë pas shpërthimit

Përfitimi nga përdorimi i standardeve në qytetet inteligjente

Organizmat e standardeve ndërkombëtare IEC, ISO dhe IT do të hartojnë standarde për t'i shërbyer sa më mirë qyteteve të së ardhmes

Masat për parandalimin e përhapjes së infeksionit

Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) sapo ka krijuar një komitet të ri për të luftuar kundër viruseve dhe mikrobeve

Aksidentet, që mund ndodhin gjatë përdorimit të pajisjeve elektrike

ISO sapo ka formuar një komitet të ri teknik për aksidentet, që mund të ndodhin gjatë përdorimit të pajisjeve elektrike

Tërheqja e turistëve në zonat turistike

ISO ofron udhëzime ndërkombëtare dhe seminare në internet për të ndihmuar industrinë e turizmit të kalojë krizën e krijuar nga pandemia COVID-19

Barkodet e produkteve mjekësore ofrojnë siguri

ISO sapo ka përditësuar specifikimin teknik për barkodet e produkteve mjekësore.

Transferimi i parave bëhet më i lehtë nëpërmjet numrit ndërkombëtar të llogarisë bankare (IBAN)

ISO sapo ka përditësuar standardin ndërkombëtar për IBAN - Numri ndërkombëtar i llogarisë bankare

14 Tetor 2020 – Dita Ndërkombëtare e Standardeve

Gëzuar Ditën Botërore të Standardeve!

DPS publikon Buletinin Nr. 84

Buletini Nr. 84, për periudhën Korrik ‐ Shtator 2020, përmban standarde të adoptuara dhe standarde të shfuqizuara