DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

ISO sapo ka publikuar standardin e ri për sigurinë e fishekzjarreve

Organizata Ndërkombëtare për Standardizimin (ISO) sapo ka publikuar standardin e ri për sigurinë e fishekzjarreve!

Standardi i ri për sigurinë e fishekzjarrëve mundëson, që ato të fiken mjenjëherë pas shpërthimit.

Shfaqjet e fishekzjarreve, të cilat jepen gjatë vitit të ri dhe festave kombëtare janë një mënyrë efektive për të ndriçuar dhe vezulluar qiellin e çdo qyteti. Ndezësit e fishekzjarreve duhet të sigurohen që shkëndijat e fishekzjarreve të shpërthejnë në drejtimin e duhur dhe askush të mos dëmtohet.

Standardi ISO 21583, Shfaqjet e Fishekzjarreve - Udhëzime të përgjithshme, që sigurojnë udhëzime teknike dhe procedura dhe masat e menaxhimit të sigurisë, për të siguruar që fishekzjarret të jenë spektakolare, por pa shkaktuar asnjë dëm.

Standardi ofron udhëzimet dhe praktikat më të mira ndërkombëtare për ofruesit e shfaqjeve të fishekzjarreve dhe prodhuesit e produkteve piroteknike, duke lejuar autoritetet përkatëse të monitorojnë me lehtësi shfaqjen e fishekzjarreve.

Standardi i ri mbulon çështje të tilla si distancat e sigurisë, llojet e shfaqeve, teknologjia e funksionimit të fishekzjarreve.

Standardi ISO 21583 u hartua nga komiteti teknik ISO / TC 264, Fishekzjarret, sekretariati, i të cilit mbahet nga SAC, anëtari i ISO për Kinën.

Për çdo rast mund të na kontaktoni në adresën:

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

Rruga: "Reshit Çollaku" (godina e ILDKPKI, kati VI)

Kutia Postare 98

1014 Tiranë – Shqipëri

Tel: + 355 (4) 222 62 55

Fax: + 355 (4) 224 71 77

E-mail: info@dps.gov.al