Publikuar
Ky dokument ofron një kornizë të përgjithshme që mbulon metodat cilësore dhe sasiore për përcaktimin e alergeneve ushqimore dhe përbërësve alergjikë duke përdorur metoda të bazuara në antitrupa në ushqime. Ky dokument specifikon udhëzimet e përgjithshme dhe kriteret e performancës për metodat e bazuara në antitrupa për zbulimin dhe përcaktimin sasior të proteinave që shërbejnë si shënues për praninë e ushqimeve ose përbërësve ushqimorë që provokojnë alergji. Metoda të tjera nga ato të përshkruara mund të zbulojnë dhe identifikojnë gjithashtu proteinat. Udhëzimet, kërkesat minimale dhe kriteret e performancës të përcaktuara në këtë dokument synojnë të sigurojnë që rezultatet e riprodhueshme të merren nga analistë të ndryshëm në laboratorë privatë dhe/ose zyrtarë të kontrollit ose gjatë kryerjes së testimit të ushqimit në vend. Ky dokument synohet të përdoret si shtesë e EN 15842. SHËNIM Ky dokument mund të zbatohet edhe për lloje të tjera mostrash ku do të zbatohen të njëjtat parime për vërtetimin dhe verifikimin e metodës.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15633-1:2019
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.