Publikuar
Ky dokument ofron një kornizë të përgjithshme që mbulon metodat cilësore dhe sasiore për përcaktimin e alergeneve ushqimore dhe përbërësve alergjikë duke përdorur metoda të bazuara në antitrupa në ushqime. Ky dokument specifikon udhëzimet e përgjithshme dhe kriteret e performancës për metodat e bazuara në antitrupa për zbulimin dhe përcaktimin sasior të proteinave që shërbejnë si shënues për praninë e ushqimeve ose përbërësve ushqimorë që provokojnë alergji. Metoda të tjera nga ato të përshkruara mund të zbulojnë dhe identifikojnë gjithashtu proteinat. Udhëzimet, kërkesat minimale dhe kriteret e performancës të përcaktuara në këtë dokument synojnë të sigurojnë që rezultatet e riprodhueshme të merren nga analistë të ndryshëm në laboratorë privatë dhe/ose zyrtarë të kontrollit ose gjatë kryerjes së testimit të ushqimit në vend. Ky dokument synohet të përdoret si shtesë e EN 15842. SHËNIM Ky dokument mund të zbatohet edhe për lloje të tjera mostrash ku do të zbatohen të njëjtat parime për vërtetimin dhe verifikimin e metodës.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15633-1:2019
60.60
Standard published
31 tet 2023