DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 17425:2021

Produkte ushqimore - Përcaktimi i alkaloideve të ergotit në drithëra dhe produkte drithërash nga pastrimi dSPE dhe HPLC-MS/MS

Foodstuffs - Determination of ergot alkaloids in cereals and cereal products by dSPE clean-up and HPLC-MS/MS
31 tet 2023

General information

60.60     31 tet 2023

95.99   

DPS

DPS/KT 275

European Norm

67.050     67.060  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument përshkruan një metodë për përcaktimin e shumës së gjashtë alkaloide ergot (ergocornine, ergometrine, ergocristine, ergotamine, ergosine dhe ergocryptine) dhe çifteve të tyre të epimerit -inine me anë të kromatografisë së lëngshme të shoqëruar me spektrometrinë e masës së bashku (LC-MS/MS) pastrimi me nxjerrjen dispersive të fazës së ngurtë (dSPE). Metoda është vërtetuar në rangun nga 13,2 μg/kg deri në 168 μg/kg për shumën e dymbëdhjetë alkaloide ergot, në miell thekre, bukë thekre dhe produkte drithërash (drithëra për mëngjes, drithëra për mëngjesin për foshnjat dhe bukë të freskët) që përmbajnë thekra si përbërës, si dhe miell integral me fara dhe një përzierje miell elbi dhe thekre. Performanca e metodës ishte e kënaqshme në intervalin 24,1 µg/kg deri në 168 µg/kg, megjithatë në përqendrime më të ulëta vlerat RSDR ishin më të mëdha se 44%, dhe vlerat HorRat kaluan 2,0, duke treguar se metoda mund të mos jetë plotësisht e përshtatshme në përqendrime më poshtë 24 µg/kg për shumën e alkaloideve të ergotit, megjithëse është i përshtatshëm për ekzaminim në këto përqendrime.

Related directives

Directives related to this standards.

882/2004

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 17425:2021
60.60 Standard published
31 tet 2023

Related project

Adopted from EN 17425:2021

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login