DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 17424:2020

Produkte ushqimore - Përcaktimi i aflatoksinave në erëza të ndryshme nga paprika me pastrimin e IAC dhe HPLC-FLD me derivatizimin pas kolonës

Foodstuffs - Determination of aflatoxins in spices other than paprika by IAC clean-up and HPLC-FLD with post-column derivatization
31 tet 2023

General information

60.60     31 tet 2023

95.99   

DPS

DPS/KT 275

European Norm

67.050  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument përshkruan një procedurë për përcaktimin e aflatoksinave B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinave totale (shuma e B1, B2, G1 dhe G2) në erëza për të cilat janë përcaktuar nivelet maksimale të BE-së, përveç paprikës, me anë të kromatografisë së lëngshme me performancë të lartë. (HPLC) me derivatizimin pas kolonës (PCD) dhe zbulimin e fluoreshencës (FLD) pas pastrimit të kolonës së imunoafinitetit (IAC). Metoda është e aplikueshme për erëzat piper (me përjashtim të specit), piper, arrëmyshk, xhenxhefil, shafran i Indisë dhe përzierjet e tyre. Metoda është vërtetuar për aflatoksinat B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinat totale në një sërë mostrash testuese që përfshinin: xhenxhefil, piper, arrëmyshk, djegës, shafran i Indisë si erëza individuale dhe piper të përzier + djegës + arrëmyshk (90 + 5 + 5, m + m + m), erëz e përzier + xhenxhefil (6 + 4, m + m) erëz e përzier, shafran i Indisë + xhenxhefil (2 + 8, m + m). Vlefshmëria u krye në intervalet e mëposhtme të përqendrimeve: aflatoksinë B1 = 1 µg/kg deri në 16 µg/kg dhe aflatoksinë totale = 2,46 µg/kg deri në 36,1 µg/kg.

Related directives

Directives related to this standards.

882/2004

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 17424:2020
60.60 Standard published
31 tet 2023

Related project

Adopted from EN 17424:2020

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login