Publikuar
Ky dokument përshkruan një procedurë për përcaktimin e aflatoksinave B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinave totale (shuma e B1, B2, G1 dhe G2) në erëza për të cilat janë përcaktuar nivelet maksimale të BE-së, përveç paprikës, me anë të kromatografisë së lëngshme me performancë të lartë. (HPLC) me derivatizimin pas kolonës (PCD) dhe zbulimin e fluoreshencës (FLD) pas pastrimit të kolonës së imunoafinitetit (IAC). Metoda është e aplikueshme për erëzat piper (me përjashtim të specit), piper, arrëmyshk, xhenxhefil, shafran i Indisë dhe përzierjet e tyre. Metoda është vërtetuar për aflatoksinat B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinat totale në një sërë mostrash testuese që përfshinin: xhenxhefil, piper, arrëmyshk, djegës, shafran i Indisë si erëza individuale dhe piper të përzier + djegës + arrëmyshk (90 + 5 + 5, m + m + m), erëz e përzier + xhenxhefil (6 + 4, m + m) erëz e përzier, shafran i Indisë + xhenxhefil (2 + 8, m + m). Vlefshmëria u krye në intervalet e mëposhtme të përqendrimeve: aflatoksinë B1 = 1 µg/kg deri në 16 µg/kg dhe aflatoksinë totale = 2,46 µg/kg deri në 36,1 µg/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17424:2020
60.60
Standard published
31 tet 2023