Publikuar
Ky dokument përshkruan një procedurë për përcaktimin e aflatoksinave B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinave totale (shuma e B1, B2, G1 dhe G2) në erëza për të cilat janë përcaktuar nivelet maksimale të BE-së, përveç paprikës, me anë të kromatografisë së lëngshme me performancë të lartë. (HPLC) me derivatizimin pas kolonës (PCD) dhe zbulimin e fluoreshencës (FLD) pas pastrimit të kolonës së imunoafinitetit (IAC). Metoda është e aplikueshme për erëzat piper (me përjashtim të specit), piper, arrëmyshk, xhenxhefil, shafran i Indisë dhe përzierjet e tyre. Metoda është vërtetuar për aflatoksinat B1, B2, G1 dhe G2 dhe aflatoksinat totale në një sërë mostrash testuese që përfshinin: xhenxhefil, piper, arrëmyshk, djegës, shafran i Indisë si erëza individuale dhe piper të përzier + djegës + arrëmyshk (90 + 5 + 5, m + m + m), erëz e përzier + xhenxhefil (6 + 4, m + m) erëz e përzier, shafran i Indisë + xhenxhefil (2 + 8, m + m). Vlefshmëria u krye në intervalet e mëposhtme të përqendrimeve: aflatoksinë B1 = 1 µg/kg deri në 16 µg/kg dhe aflatoksinë totale = 2,46 µg/kg deri në 36,1 µg/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17424:2020
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.