Publikuar
Ky dokument përshkruan një procedurë për përcaktimin e përmbajtjes së citrininës në ushqime (drithëra, oriz me maja të kuqe (RYR)), barishte dhe suplemente ushqimore me anë të spektrometrisë së masës së bashku me kromatografinë e lëngshme (LC-MS/MS). Kjo metodë është vërtetuar për citrinin në orizin e kuq maja dhe në suplementet ushqimore të formuluara në rangun nga 2,5 μg/kg deri në 3 000 μg/kg dhe në miell gruri në intervalin nga 2,5 μg/kg deri në 100 μg. / kg. Përvojat laboratorike kanë treguar se kjo metodë është gjithashtu e zbatueshme për orizin e bardhë, barishtet si pluhuri i gjetheve të xhinko biloba dhe suplementet ushqimore të formuluara në intervalin nga 2,5 μg/kg deri në 50 μg/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17203:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.