Publikuar
Ky dokument përshkruan një procedurë për përcaktimin e përmbajtjes së citrininës në ushqime (drithëra, oriz me maja të kuqe (RYR)), barishte dhe suplemente ushqimore me anë të spektrometrisë së masës së bashku me kromatografinë e lëngshme (LC-MS/MS). Kjo metodë është vërtetuar për citrinin në orizin e kuq maja dhe në suplementet ushqimore të formuluara në rangun nga 2,5 μg/kg deri në 3 000 μg/kg dhe në miell gruri në intervalin nga 2,5 μg/kg deri në 100 μg. / kg. Përvojat laboratorike kanë treguar se kjo metodë është gjithashtu e zbatueshme për orizin e bardhë, barishtet si pluhuri i gjetheve të xhinko biloba dhe suplementet ushqimore të formuluara në intervalin nga 2,5 μg/kg deri në 50 μg/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17203:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023