Publikuar
Ky dokument specifikon një metodë për zbulimin e selinos (Apium graveolens) në salcice të tipit emulsion (p.sh. Frankfurter, Wiener). Zbulimi në kohë reale i PCR (reaksion zinxhir polimerazë) i selinosë bazohet në një sekuencë 101 bp (çift bazë) nga gjeni i manitol dehidrogjenazës (GenBank Accc. No. AF067082 ) të selinosë (Apium graveolens). Metoda është vërtetuar në salcice të tipit emulsion (Bavarian "Leberkäse") me thumba me selino. Për këtë qëllim brumi i mishit që përmban fraksione masive prej 50% mish derri, 25% yndyrë derri, 23% akull të grimcuar dhe 1,8% të një përzierje të klorurit të natriumit, nitriteve, nitrateve, fosfateve dhe askorbateve është përgatitur sipas një procedure standarde për sallam i tipit emulsion. Brumi i mishit u shtua me fara selino të bluara ose pluhur rrënjë selino në 1000 mg/kg. Nivele më të ulëta të mpiksjes u morën duke u holluar me brumë mishi pa selino. Brumi u fut në zorrë dhe u ngroh në 65 °C për 60 minuta [1]. Ky dokument synohet të përdoret përveç EN 15842 dhe FprEN 15634 1.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15634-2:2019
60.60
Standard published
31 tet 2023