DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 15634-2:2019

Produkte ushqimore - Zbulimi i alergjenëve ushqimorë me metoda biologjike molekulare - Pjesa 2: Selino (Apium graveolens) - Zbulimi i një sekuence specifike të ADN-së në salsiçe të gatuara me PCR në kohë reale

Foodstuffs - Detection of food allergens by molecular biological methods - Part 2: Celery (Apium graveolens) - Detection of a specific DNA sequence in cooked sausages by real-time PCR
31 tet 2023

General information

60.60     31 tet 2023

95.99   

DPS

DPS/KT 275

European Norm

07.100.30     67.120.10  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument specifikon një metodë për zbulimin e selinos (Apium graveolens) në salcice të tipit emulsion (p.sh. Frankfurter, Wiener). Zbulimi në kohë reale i PCR (reaksion zinxhir polimerazë) i selinosë bazohet në një sekuencë 101 bp (çift bazë) nga gjeni i manitol dehidrogjenazës (GenBank Accc. No. AF067082 ) të selinosë (Apium graveolens). Metoda është vërtetuar në salcice të tipit emulsion (Bavarian "Leberkäse") me thumba me selino. Për këtë qëllim brumi i mishit që përmban fraksione masive prej 50% mish derri, 25% yndyrë derri, 23% akull të grimcuar dhe 1,8% të një përzierje të klorurit të natriumit, nitriteve, nitrateve, fosfateve dhe askorbateve është përgatitur sipas një procedure standarde për sallam i tipit emulsion. Brumi i mishit u shtua me fara selino të bluara ose pluhur rrënjë selino në 1000 mg/kg. Nivele më të ulëta të mpiksjes u morën duke u holluar me brumë mishi pa selino. Brumi u fut në zorrë dhe u ngroh në 65 °C për 60 minuta [1]. Ky dokument synohet të përdoret përveç EN 15842 dhe FprEN 15634 1.

Related directives

Directives related to this standards.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 15634-2:2019
60.60 Standard published
31 tet 2023

Related project

Adopted from EN 15634-2:2019