Publikuar
Ky dokument specifikon një metodë për zbulimin e selinos (Apium graveolens) në salcice të tipit emulsion (p.sh. Frankfurter, Wiener). Zbulimi në kohë reale i PCR (reaksion zinxhir polimerazë) i selinosë bazohet në një sekuencë 101 bp (çift bazë) nga gjeni i manitol dehidrogjenazës (GenBank Accc. No. AF067082 ) të selinosë (Apium graveolens). Metoda është vërtetuar në salcice të tipit emulsion (Bavarian "Leberkäse") me thumba me selino. Për këtë qëllim brumi i mishit që përmban fraksione masive prej 50% mish derri, 25% yndyrë derri, 23% akull të grimcuar dhe 1,8% të një përzierje të klorurit të natriumit, nitriteve, nitrateve, fosfateve dhe askorbateve është përgatitur sipas një procedure standarde për sallam i tipit emulsion. Brumi i mishit u shtua me fara selino të bluara ose pluhur rrënjë selino në 1000 mg/kg. Nivele më të ulëta të mpiksjes u morën duke u holluar me brumë mishi pa selino. Brumi u fut në zorrë dhe u ngroh në 65 °C për 60 minuta [1]. Ky dokument synohet të përdoret përveç EN 15842 dhe FprEN 15634 1.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15634-2:2019
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.