Publikuar
Ky standard evropian specifikon kërkesat dhe jep rekomandime për projektimin, instalimin, testimin, mirëmbajtjen dhe sigurinë e sistemeve të shuarjes së zjarrit të kuzhinës në ndërtesa. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e ventilimit në kuzhinat komerciale, zonat përkatëse dhe instalimet e tjera që përpunojnë produkte ushqimore të destinuara për përdorim komercial. Kuzhinat dhe zonat shoqëruese janë dhoma të veçanta në të cilat përgatiten ushqimet, ku lahen, pastrohen enët e tavolinës dhe pajisjet, ruhen ushqimet dhe zonat e mbetjeve ushqimore. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e shuarjes së zjarrit, përveç atyre që përdoren në kuzhinat shtëpiake ose objektet industriale të përpunimit të ushqimit. Nëse nuk specifikohet ndryshe, kërkesat e këtij standardi duhet të kontrollohen me anë të inspektimit dhe/ose matjes. SHËNIM Ju lutemi vini re ekzistencën e mundshme të rregulloreve kombëtare shtesë ose alternative mbi instalimin, kërkesat e pajisjes dhe inspektimin, mirëmbajtjen dhe funksionimin.
WITHDRAWN
SSH EN 16282-7:2017
PUBLISHED
SSH EN 16282-7:2017+A1:2021
60.60
Standard published
21 dhj 2021