Publikuar
Ky standard evropian specifikon kërkesat dhe jep rekomandime për projektimin, instalimin, testimin, mirëmbajtjen dhe sigurinë e sistemeve të shuarjes së zjarrit të kuzhinës në ndërtesa. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e ventilimit në kuzhinat komerciale, zonat përkatëse dhe instalimet e tjera që përpunojnë produkte ushqimore të destinuara për përdorim komercial. Kuzhinat dhe zonat shoqëruese janë dhoma të veçanta në të cilat përgatiten ushqimet, ku lahen, pastrohen enët e tavolinës dhe pajisjet, ruhen ushqimet dhe zonat e mbetjeve ushqimore. Ky standard evropian është i zbatueshëm për sistemet e shuarjes së zjarrit, përveç atyre që përdoren në kuzhinat shtëpiake ose objektet industriale të përpunimit të ushqimit. Nëse nuk specifikohet ndryshe, kërkesat e këtij standardi duhet të kontrollohen me anë të inspektimit dhe/ose matjes. SHËNIM Ju lutemi vini re ekzistencën e mundshme të rregulloreve kombëtare shtesë ose alternative mbi instalimin, kërkesat e pajisjes dhe inspektimin, mirëmbajtjen dhe funksionimin.
Replaces
SSH EN 16282-7:2017
PUBLISHED
SSH EN 16282-7:2017+A1:2021
60.60
Standard published
21 dhj 2021
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.