Publikuar
IEC 60335-2-118: 2020 merret me sigurinë e pajisjeve për prodhimin e akullores dhe gelato artizanale.
Pajisjet e marra në konsideratë janë ato të destinuara për përdorim komercial dhe pajisje të ngjashme që nuk janë të destinuara për përdorim normal shtëpiak por që sidoqoftë mund të jenë burim rreziku për publikun, siç janë pajisjet e destinuara për t'u përdorur nga laikët në dyqane, dyqane, nga artizanë ose fermat, të cilat voltazhi i vlerësuar nuk është më shumë se 250 V për pajisjet njëfazore dhe 480 V për pajisjet e tjera.
Pajisjet e mbuluara nga ky standard janë të pajisura me një njësi kondensimi ftohës që zakonisht përfshihet, por për disa pajisje mund të jenë të largëta.
Ky standard zbatohet gjithashtu për llojet e mëposhtme të pajisjeve:
- miksera për të bërë akullore dhe produkte të ngjashme të pastiçerisë në të cilat, për përgatitjen e produktit, bëhet një proces ngrohje brenda pajisjes përpara procesit të ftohjes;
- pajisje për ruajtjen e përzierjes së kremit në një depozitë frigoriferike dhe për rrahjen e kremit për procesin e dorëzimit.
Vëmendja tërhiqet nga fakti se:
- për pajisjet e destinuara për t'u përdorur në automjete ose në bordin e anijeve ose avionëve, kërkesa shtesë mund të jenë të nevojshme;
- në shumë vende, kërkesa shtesë specifikohen nga autoritetet kombëtare shëndetësore, autoritetet kombëtare përgjegjëse për mbrojtjen e punës, autoritetet kombëtare të furnizimit me ujë dhe autoritete të ngjashme.
Ky standard nuk zbatohet për:
- pajisje me sistem ftohës që funksionojnë me ftohës të ndezshëm;
- pajisje për akullore për përdorim shtëpiak (IEC 60335-2-24);
- pajisje të destinuara ekskluzivisht për qëllime industriale;
- pajisjet e destinuara për t'u përdorur në vendet ku mbizotërojnë kushte të veçanta, siç është prania e një atmosfere gërryese ose shpërthyese (pluhuri, avulli ose gazi).
Kjo pjesë 2 do të përdoret së bashku me botimin e fundit të IEC 60335-1 dhe ndryshimet e tij. Shtë themeluar në bazë të botimit të pestë (2010) të këtij standardi.
PUBLISHED
SSH IEC 60335-2-118:2020
60.60
Standard published
6 pri 2021