DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DPS/KT 6

Siguria teknike dhe mjedisi

Aktiv

Committee

Orion Zavalani

Arjana Llangozi

Arjana.Llangozi@dps.gov.al

committeeSector.1

Public documents

Scope

Fusha e këtij KT është adoptimi i standardeve evropiane dhe ndërkombëtare CENELEC/IEC në lidhje me kërkesat e sigurisë së pajisjeve elektrike për përdorime shtëpiake dhe të ngjashme me to, sigurinë e makinerive, standardet e sigurisë për komandimin elektrik automatik për përdorim shtëpiak dhe të ngjashëm me të, standardet e sigurisë për pajisjet për përdorim në ambiente me rrezik në sajë të prezencës së mundshme të atmosferës eksplozive të gazeve, avujve dhe pluhurave të djegshme, performancën e pajisjeve elektrike shtëpiake, duke adoptuar standarde që japin informacion për mjetet e provave dhe informacione të tjera të nevojshme për përdoruesit e këtyre standardeve kryesisht prodhues, konsumator, organizata qeveritare dhe organizma testimi dhe certifikimi, standarde që lidhen me pajisjet elektrike, sistemet elektrike dhe software të përdorura në kujdesin shëndetësor dhe efektet e tyre tek pacientët, përdoruesit, personat e tjerë dhe ndikimi i tyre në mjedisin rrethues, pajisje të tjera të përdorura në ambientet shtëpiake, etj. Aspektet mjedisore që lidhen me pajisjet elektrike janë brenda fushëveprimit të këtij KT. Gjithashtu fusha e këtij KT janë edhe standardet që lidhen me mbrojtjen e ndërtesave, personave, zonave dhe pronës kundër veprimeve mashtruese, që kanë për qëllim hyrjen në një vend ose të marrin ose të përdorin diçka pa lejen dhe kërcënime të tjera ndaj personave. Gjithashtu nisur nga ritmet e zhvillimit dhe politikat dhe prioritet e qeverisë në fushën e zhvillimit të industrisë elektrike, dhe sidomos mbështetur edhe në Planin Strategjik Kombëtar për Energjinë 2018-2030, ku parashtrohen prioritet për prodhimin e energjisë jo vetëm nga burimet ujore por edhe prodhimi i energjisë nga burimet e rinovueshme, ne si komitet teknik kemi filluar të adoptojmë edhe standardet në lidhje me sistemet dhe panelet fotovoltaike për tju përgjigjur këtyre prioritete dhe objektivave të vendosura në strategjinë kombëtare të energjisë.

Facts and digits

2

New projects

3009

Published standards

3

Meetings

8

Members

Relation to mirrors committee

Tempore non accusantium architecto. Ab animi eligendi consectetur aut sed. Unde blanditiis quod ut voluptatem voluptatem velit sit. Debitis impedit et ut hic dolorem non. Et culpa officia magnam totam alias. Autem nihil totam similique laborum id. Iure aut eligendi sequi quia dolorem distinctio. Eos rerum qui libero voluptatem hic vel ut. Ea odio et impedit natus est.

CLC/TC 111X


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 111X


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 82


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 82


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 105


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 105


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 81X


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 81X


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SC 31-1


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SC 31-1


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 44X


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 44X


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 79


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 79


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 72


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 72


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 76


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 76


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 62


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 62


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 64


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 64


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 61


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 61


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 31


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 31


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SC 31-8


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SC 31-8


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 23BX


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 23BX


Origjina: CENELEC

O member

CLC/TC 116


Origjina: CENELEC
O member

CLC/TC 116


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 27


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 27


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 61


Origjina: CENELEC
O member

CLC/SR 61


Origjina: CENELEC

O member

CLC/SR 105


Origjina: CENELEC
O member from 9 maj 2011

CLC/SR 105


Origjina: CENELEC

O member from 9 maj 2011

TC 79


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 79


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 23/SC 23E


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 23/SC 23E


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 111


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 111


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 31


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 31


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 31/SC 31M


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 31/SC 31M


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

ISO/TC 31/SC 8


Origjina: ISO
O member from 31 maj 2021

ISO/TC 31/SC 8


Origjina: ISO

O member from 31 maj 2021

TC 61


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 61


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61B


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61B


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61D


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61D


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61J


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61J


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61C


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 61/SC 61C


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

TC 44


Origjina: IEC
O member from 31 maj 2021

TC 44


Origjina: IEC

O member from 31 maj 2021

CLC/TC 59X


Origjina: CENELEC
O member from 13 dhj 2021

CLC/TC 59X


Origjina: CENELEC

O member from 13 dhj 2021

TC 59


Origjina: IEC
O member from 13 dhj 2021

TC 59


Origjina: IEC

O member from 13 dhj 2021

TC 82


Origjina: IEC
O member

TC 82


Origjina: IEC

O member

CLC/SR 23J


Origjina: CENELEC
O member from 14 dhj 2021

CLC/SR 23J


Origjina: CENELEC

O member from 14 dhj 2021

CLC/SR 3


Origjina: CENELEC
O member from 14 dhj 2021

CLC/SR 3


Origjina: CENELEC

O member from 14 dhj 2021

TC 27


Origjina: IEC
O member

TC 27


Origjina: IEC

O member