Publikuar
Ky dokument specifikon rregullat për përgatitjen e mostrave të qumështit dhe produkteve të qumështit dhe pezullimet e tyre për ekzaminim mikrobiologjik kur mostrat kërkojnë një përgatitje të ndryshme nga metodat e përgjithshme të specifikuara në ISO 6887-1. Ky dokument përjashton përgatitjen e mostrave si për metodat e provimit të regjistrimit ashtu edhe për zbulimin, ku detajet e përgatitjes specifikohen në Standardet Ndërkombëtare përkatëse. Ky dokument ka për qëllim të përdoret në lidhje me ISO 6887-1. Ky dokument është i zbatueshëm për: a) qumështin dhe produktet e qumështit të lëngshëm; b) produkte qumështi të dehidruar; c) produktet e djathit dhe të djathit; d) kazeinë dhe kazeinë; e) gjalpë; f) Akullore me bazë qumështi; g) birrë me bazë qumështi, ëmbëlsira dhe krem i ëmbël; h) qumësht të thartuar, kos, produkte qumështi me probiotikë dhe salcë kosi; i) ushqime për foshnje të dehidratuara me bazë qumështi, me ose pa probiotikë.
PUBLISHED
SSH EN ISO 6887-5:2020
60.60
Standard published
8 qer 2020