DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 13384-1:2015+A1:2019

Oxhaqe - Metodat e llogaritjes termike dhe dinamike të lëngjeve - Pjesa 1: Tuba tymi që shërbejnë vetëm një pajisje djegëse

Chimneys - Thermal and fluid dynamic calculation methods - Part 1: Chimneys serving one heating appliance
13 maj 2020

General information

60.60     30 jan 2020

DPS

DPS/KT 154

European Norm

91.060.40  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky Standard Evropian specifikon metodat për llogaritjen e karakteristikave dinamike termike dhe të lëngut të oxhaqeve që shërbejnë një pajisje ngrohjeje. Metodat në këtë pjesë të këtij Standardi Evropian janë të zbatueshme për oxhaqet me presion negativ ose pozitiv me kushte funksionimi të lagësht ose të thatë. Shtë e vlefshme për oxhaqet me pajisje ngrohëse për karburantet që i nënshtrohen njohjes së karakteristikave të gazit të gripit të cilat janë të nevojshme për llogaritjen. Metodat në këtë pjesë të këtij Standardi Evropian janë të zbatueshme për oxhaqet me një hyrje të lidhur me një pajisje. Metodat në Pjesën 2 të këtij Standardi Evropian janë të zbatueshme për oxhaqet me hyrje të shumta dhe një hyrje me pajisje të shumta. Pjesa 3 përshkruan metodat për zhvillimin e diagrameve dhe tabelave për oxhaqet që shërbejnë një pajisje ngrohjeje.

Related directives

Directives related to this standards.

305/2011

Rregullorja (BE) Nr. 305/2011 e Parlamentit Evropian dhe e Këshillit e datës 9 Mars 2011 që parashtron kushtet e harmonizuara për tregtimin e produkteve të ndërtimit dhe shfuqizimin e Direktivës së Këshillit KEE/89/106

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 13384-1:2015+A1:2019
60.60 Standard published
30 jan 2020

Related project

Adopted from EN 13384-1:2015/prA1

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login