DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 17126:2018

Dezinfektues dhe antiseptikë kimikë - Analiza sasiore e pezullisë për vlerësimin e aktivitetit sporevrasës të dezinfektuesve kimik në fushën e mjekësisë - Metoda prove dhe kërkesat (faza 2, hapi 1)

Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension test for the evaluation of sporicidal activity of chemical disinfectants in the medical area - Test method and requirements (phase 2, step 1)
30 sht 2019

General information

60.60     15 korr 2019

DPS

DPS/KT 47

European Norm

11.080.20  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky standard përcakton metodat e provës dhe kërkesat minimale për aktivitetin e eliminimit të sporeve tek dezinfektuesit kimik të cilët formojnë një masë homogjene, fizikisht të qëndrueshme kur janë të hollura me ujë, ose kur produktet janë të gatshme dhe përdoren me ujë. Këto produktet mund të testohen vetëm me një përqëndrim me masë 80% ose më pak ( se 97%) me një metodë të modifikuar në raste të veçanta) pasi disa hollime realizohen gjithmonë duke shtuar organizmat e provës dhe substancat të cilat përdoren në këtë metodë. Vlen për tu theksuar se ky është një standard i cili është i zbatueshëm në dezinfektimin e instrumenteve dhe pajisjeve në fushën e mjekësisë në mjedise të tilla siç mund të jenë psh; spitale, institucione mjekësore të tjera të cilat mund të jenë klinika dentare, klinika mjekësore në ambientet e shkollave, kopshteve dhe shtëpive të pleqve; gjithashtu nga këto mjedise nuk përjashtohen vendi i punës, shtëpia, pastrimi kimik si dhe kuzhina nga e cila serviren produktet e gatuara tek pacientët.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 17126:2018
60.60 Standard published
15 korr 2019

Related project

Adopted from FprEN 17126

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login