Shfuqizuar
Ky standard Evropian përcakton metodën e zakonshme për përcaktimin e lagështisë dhe proteinave në të gjithë kokrrat e elbit dhe të grurit duke përdorur një spektroskop me rreze pothuajse infra të kuqe në vargje përbërëse a) për grurë: 1) varg me përmbajtje minimale të lagështisë nga 8 % në 22 %; 2) varg me përmbajtje minimale të lagështisë të proteinave nga 8% në 22%; b) për elbin: 1) varg me me përmbajtje minimale të lagështisë nga 8% në 22%; 2) varg me me përmbajtje minimale të lagështisë të proteinave nga 7% në 16%. Ky standard Evropian përshkruan modalitetet (mënyrat) që duhet të zbatohen nga furnizuesi (5.3 dhe 5.4) dhe përdoruesit të cilët e aplikojnë këtë metodë.
WITHDRAWN
SSH EN 15948:2012
WITHDRAWN
SSH EN 15948:2015
95.99
Withdrawal of Standard
28 dhj 2021
PUBLISHED
SSH EN 15948:2020