dialog me palet e interesuara! Gjate 6-mujorit te dyte te vitit 2018, DPS do te miratoj 1226 standarde dhe dokumente standardizimi shqiptare, nga te cilat 954 jane me origjine Evropiane (CEN, CLC dhe ETSI) dhe 272 Nderkombetare (ISO dhe IEC), nga puna e rreth 61 Komiteteve Teknike te DPS-es.Si mendoni, çfarë duhet përmirësuar në shërbimin e shitjes së standardeve?
Shpejtësia
Kompetenca
Cilësia
Mënyra e pagesës
Votat në total: 48
 

Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit (DPS)

DPS është Organi Kombëtar i Standardeve në Shqipëri, i krijuar rreth 65 vjet më parë. Ajo përfaqëson Republikën e Shqipërisë në organizatat Evropiane e Ndërkombëtare të standardizimit dhe interesat e të gjithë ekonomisë së vendit në hartimin dhe adoptimin e standardeve Evropiane e Ndërkombëtare si Standarde Shqiptare. Hartimi dhe adoptimi i standardeve konsiston në nevojat që kanë ndërmarrjet prodhuese dhe të shërbimit.


Rubrika - Këndi i Standardeve!
Sisteme të menaxhimit të cilësisë - Kërkesat për organizmat e mirëmbajtjes në aviacion

Standardet e sapo publikuara

Nr. Standardit
Gjuha
Statusi
Publikuar
Faqe
Çmimi
 
Porosi
Anglisht
Publikuar 
21.01.2019 
28 fq.
PDF
3748 lek 
Automjete rrugore - Automjete të tonazhit të rëndë për transport mallrash dhe autobusët fizarmonikë - Metodat e provës së stabilitetit anësor
Anglisht
Publikuar 
18.01.2019 
3 fq.
PDF
1368 lek 
Antracit - Përcaktimi i indeksit të grimcimit Hardgrove
Anglisht
Publikuar 
18.01.2019 
17 fq.
PDF
2915 lek 
Qymyr - Përcaktimi i formave të squfurit
Anglisht
Publikuar 
26.12.2018 
142 fq.
PDF
7497 lek 
Shkarkuesit - Pjesa 8: Shkarkuesit prej metal-oksidi me hapësira të jashtme në seri (EGLA) për linja ajrore shpërndarjeje dhe transmetimi të sistemeve a.c. mbi 1 kV
Anglisht
Publikuar 
26.12.2018 
39 fq.
PDF
4403 lek 
Sistemi i telekomunikacionit dixhital celular (Faza 2+) (GSM); Sistemi Universal i Telekomunikacionit Mobile (UMTS); LTE; Aplikimet e diametrit; Kodet dhe identifikuesit specifikë 3GPP (3GPP TS 29.230 versioni 11.15.0 Publikimi 11)
Anglisht
Publikuar 
26.12.2018 
92 fq.
PDF
6545 lek 
Sistemi i telekomunikacionit dixhital celular (Faza 2+) (GSM); Sistemi Universal i Telekomunikacionit Mobile (UMTS); LTE; IP Multimedia (IM) Nënsistemi Cx dhe Ndërfaqet Dx; Flukset e sinjalizimit dhe përmbajtja e mesazhit (3GPP TS 29.228 versioni 14.5.0 Publikimi 14)