DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DS ISO/TS 6336-4:2019

Llogaritja e aftësisë mbajtëse të rrotave të dhëmbëzuara me dhëmbë të drejtë dhe helikoidal - Pjesa 4: Llogaritja e kapacitetit të ngarkesës së thyerjes të anës së dhëmbit

Calculation of load capacity of spur and helical gears - Part 4: Calculation of tooth flank fracture load capacity
18 qer 2024

General information

60.60     18 qer 2024

95.99   

DPS

DPS/KT 74

Technical Specification

21.200  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument përshkruan një procedurë për llogaritjen e kapacitetit të ngarkesës së thyerjes së anës së dhëmbit të ingranazheve cilindrike dhe spirale me dhëmbë të jashtëm.
Nuk synohet të përdoret si metodë vlerësimi në procesin e projektimit dhe certifikimit të një kuti ingranazhi.
Formulat e specifikuara janë të zbatueshme për ngarje, si dhe për ingranazhet cilindrike të drejtuar, ndërsa profilet e dhëmbëve janë në përputhje me raftin bazë të specifikuar në ISO 53. Ato mund të përdoren gjithashtu për dhëmbë të bashkuar me rafte të tjerë ku raporti aktual i kontaktit tërthor është më i vogël se εα = 2,5. Procedura u vërtetua për ingranazhet e karburuara[15] dhe formulat e këtij dokumenti janë të zbatueshme vetëm për marshin e karburizuar me kasë me specifikime brenda kufijve të mëposhtëm:

— Stresi hercian: 500 N/mm2 ≤ pH ≤ 3 000 N/mm2;

— Rrezja normale e lakimit relative: 5 mm ≤ ρ kuqe ≤ 150 mm;

— Thellësia e forcimit të kasës në 550 HV në gjendje të përfunduar: 0,3 mm ≤ CHD ≤ 4,5 mm.

Ky dokument nuk është i zbatueshëm për vlerësimin e llojeve të dëmtimit të dhëmbit të ingranazhit, përveç thyerjes së krahut të dhëmbit.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
DS ISO/TS 6336-4:2019
60.60 Standard published
18 qer 2024

Related project

Adopted from ISO/TS 6336-4:2019

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login