Publikuar
Ky dokument është plotësues i ISO/IEC 17065. Ai specifikon rregullat e zbatueshme për auditimin e një sistemi të sigurisë ushqimore (FSS) dhe certifikimin e produkteve, proceseve dhe shërbimeve që përputhen me kërkesat e një skeme certifikimi që bazohet në parimet e pranuara ndërkombëtarisht të siguria ushqimore (p.sh. CODEX Parimet e Përgjithshme të Higjienës Ushqimore[8]) dhe përfshin elemente të sistemit të menaxhimit.
Ky dokument nuk zbatohet për çertifikatat që bazohen vetëm në testimin e produktit (p.sh. kryer nga një organizatë që aplikon ISO/IEC 17025) ose inspektim (p.sh. kryer nga një organizatë që aplikon ISO/IEC 17020) dhe nuk zbatohet për ISO/IEC 17065- skemat e bazuara të sigurisë ushqimore që nuk përfshijnë të dyja parimet e pranuara ndërkombëtarisht të sigurisë ushqimore dhe elementet e sistemit të menaxhimit.
Ai gjithashtu ofron informacionin dhe besimin e nevojshëm për klientët në lidhje me mënyrën se si është dhënë certifikimi i furnitorëve të tyre.
Certifikimi i FSS është një aktivitet i vlerësimit të konformitetit nga palët e treta (siç përshkruhet në ISO/IEC 17000:2020, 4.3) dhe organet që kryejnë këtë aktivitet janë organe të vlerësimit të konformitetit të palëve të treta.
PUBLISHED
SSH ISO 22003-2:2022
60.60
Standard published
15 shk 2024