Publikuar
Kjo procedurë analitike specifikon një kromatografi të lëngshme me performancë të lartë të fazës së kundërt me metodën e zbulimit UV (RP-HPLC-UV) për përcaktimin e njëkohshëm të katër karotenoideve të autorizuara në ushqimin e përbërjes së peshkut dhe përzierjen e peshkut, përkatësisht astaksantinë (AXN), kantaksantinë (CXN), adonirubin. (ADR) dhe dimetildisukcinat astaxanthin (AXN DMDS), dhe nga gjashtë karotenoidet e autorizuara në ushqimin e shpendëve dhe premiksin e shpendëve, përkatësisht kantaksantinë (CXN); kapsantinë (CSN), ester etil i acidit beta-apo-8'-karotenik (BACARE), citranaksantinë (CIXN), luteinë (LUT) dhe zeaksantinë (ZEA) në nivele që variojnë nga afërsisht 2 mg/kg deri në afërsisht 4 500 mg/ kg (në varësi të karotenoidit). Beta-karoteni (BCAR), i autorizuar në ushqimin e përbërë dhe premikset për të gjitha llojet e kafshëve, u shtua gjithashtu në objekt. Procedura analitike është e përshtatshme për qëllimin e sasisë së karotenoideve të deklaruara dhe konfirmimit të etiketimit. Ky dokument është i zbatueshëm për ushqimin e prodhuar duke përdorur aditivë natyralë dhe sintetikë të ushqimit. Esteret e ksantofilit si ato të luteinës, zeaksantinës dhe kapsantinës që mund të jenë të pranishëm në materialet e ushqimit nuk janë aditivë të autorizuar të ushqimit dhe për këtë arsye nuk janë pjesë e objektit të këtij dokumenti.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17550:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.