Publikuar
Kjo procedurë analitike specifikon një kromatografi të lëngshme me performancë të lartë të fazës së kundërt me metodën e zbulimit UV (RP-HPLC-UV) për përcaktimin e njëkohshëm të katër karotenoideve të autorizuara në ushqimin e përbërjes së peshkut dhe përzierjen e peshkut, përkatësisht astaksantinë (AXN), kantaksantinë (CXN), adonirubin. (ADR) dhe dimetildisukcinat astaxanthin (AXN DMDS), dhe nga gjashtë karotenoidet e autorizuara në ushqimin e shpendëve dhe premiksin e shpendëve, përkatësisht kantaksantinë (CXN); kapsantinë (CSN), ester etil i acidit beta-apo-8'-karotenik (BACARE), citranaksantinë (CIXN), luteinë (LUT) dhe zeaksantinë (ZEA) në nivele që variojnë nga afërsisht 2 mg/kg deri në afërsisht 4 500 mg/ kg (në varësi të karotenoidit). Beta-karoteni (BCAR), i autorizuar në ushqimin e përbërë dhe premikset për të gjitha llojet e kafshëve, u shtua gjithashtu në objekt. Procedura analitike është e përshtatshme për qëllimin e sasisë së karotenoideve të deklaruara dhe konfirmimit të etiketimit. Ky dokument është i zbatueshëm për ushqimin e prodhuar duke përdorur aditivë natyralë dhe sintetikë të ushqimit. Esteret e ksantofilit si ato të luteinës, zeaksantinës dhe kapsantinës që mund të jenë të pranishëm në materialet e ushqimit nuk janë aditivë të autorizuar të ushqimit dhe për këtë arsye nuk janë pjesë e objektit të këtij dokumenti.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17550:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023