DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 17362:2020

Ushqime për kafshë - Metodat e marrjes së mostrave dhe analizës - Përcaktimi i pentaklorofenolit (PCP) në materialet ushqimore dhe ushqimin e përbërë nga LC-MS/MS

Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis - Determination of pentachlorophenol (PCP) in feed materials and compound feed by LC-MS/MS
31 tet 2023

General information

60.60     31 tet 2023

95.99   

DPS

DPS/KT 275

European Norm

65.120  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument specifikon një metodë kromatografike të lëngshme me zbulimin e spektrometrisë së masës trefishe katërpolëshe (MS/MS) për përcaktimin e pentaklorofenolit (PCP) në materialet për ushqim dhe ushqimin e kafshëve. Kufiri i sasisë (LOQ) për përcaktimin e PCP-së në çamçakëz guar, distilate të acideve yndyrore (FAD) dhe ushqimin e kafshëve është 10 µg/kg. Laboratorët individualë janë përgjegjës për të siguruar që pajisjet që ata përdorin do të arrijnë këtë kufi të sasisë. Metoda është vërtetuar në një provë ndërkombëtare bashkëpunuese për pentaklorofenolin në ushqimin e përbërë, gomën e guar dhe distilimin e acideve yndyrore në intervalin midis 9 µg/kg dhe 22 µg/kg. Rezultatet e provës bashkëpunuese, në të cilën morën pjesë 16 laboratorë, kanë treguar se metoda është e aplikueshme për përcaktimin e PCP-së në ushqimin e përbërë, gum guar dhe FAD në kufirin e dëshiruar prej 10 µg/kg. Rezultate të kënaqshme janë marrë për një kampion ushqimor të përbërë, çamçakëz guar dhe dy mostrat FAD (HorRat <2), ndërsa për kampionin e dytë të ushqimit të përbërë është marrë një vlerë HorRat prej 2,2.

Related directives

Directives related to this standards.

882/2004

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 17362:2020
60.60 Standard published
31 tet 2023

Related project

Adopted from EN 17362:2020

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login