Publikuar
Ky dokument specifikon rregullat e përgjithshme për numërimin e Saccharomyces cerevisiae në ushqimet ushqimore (aditivë, parapërzierje dhe ushqime të përbëra me përjashtim të ushqimeve minerale) që përmbajnë Saccharomyces cerevisiae si një përbërës të vetëm mikroorganizëm ose në një përzierje me mikroorganizma të tjerë. Zbatimi i metodës për parapërzierjet dhe ushqimet e përbëra me sasi kritike bakri kërkon një procedurë të veçantë (shih Shtojcën A). Dokumenti nuk është i zbatueshëm për ushqimet minerale, të cilat përkufizohen si ushqime plotësuese të përbëra kryesisht nga minerale dhe që përmbajnë të paktën 40% hi të papërpunuar (Rregullorja (EC) 767/2009) [3]. Ka kategori të ndryshme të mostrave të ushqimit: a) Aditivë që përmbajnë rreth 1010 njësi të formimit të kolonive (CFU)/g; b) Përzierje që përmbajnë rreth 1011 CFU/kg; c) Ushqime të përbëra, miell ose pelet që përmbajnë rreth 109 CFU/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15789:2009
PUBLISHED
SSH EN 15789:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023