Publikuar
Ky dokument specifikon rregullat e përgjithshme për numërimin e enterokokeve (E. faecium) në ushqimet ushqimore (aditivë, parapërzierje dhe ushqime të përbëra me përjashtim të ushqimeve minerale) që përmbajnë enterokok si një përbërës të vetëm mikroorganizëm ose në përzierje me mikroorganizma të tjerë. Zbatimi i metodës për parapërzierjet dhe ushqimet e përbëra me sasi kritike bakri kërkon një procedurë të veçantë (shih A.2). Dokumenti nuk është i zbatueshëm për ushqimet minerale të cilat përkufizohen si ushqime plotësuese të përbëra kryesisht nga minerale dhe që përmbajnë të paktën 40% hi të papërpunuar (Rregullorja (EC) 767/2009) [4]. Ka kategori të ndryshme të mostrave të ushqimit: a) Aditivë që përmbajnë rreth 1010 njësi të formimit të kolonive (CFU)/g; b) Përzierjet që përmbajnë 1011 CFU/kg; c) Ushqime të përbëra, miell ose pelet që përmbajnë rreth 109 CFU/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15788:2009
PUBLISHED
SSH EN 15788:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023