Publikuar
Ky dokument specifikon rregullat e përgjithshme për numërimin e laktobacileve në lëndët ushqyese (aditivët, parapërzierjet dhe ushqimet e përbëra me përjashtim të ushqimeve minerale) që përmbajnë laktobacile si një përbërës të vetëm mikroorganizmi ose në përzierje me mikroorganizma të tjerë. Zbatimi i metodës për parapërzierjet dhe ushqimet e përbëra me sasi kritike bakri kërkon një procedurë të veçantë (shih A.2). Dokumenti nuk është i zbatueshëm për ushqimet minerale, të cilat përkufizohen si ushqime plotësuese të përbëra kryesisht nga minerale dhe që përmbajnë të paktën 40% hi të papërpunuar (Rregullorja (EC) Nr. 767/2009) [3]. Ka kategori të ndryshme të mostrave të ushqimit: a) Aditivë që përmbajnë rreth 1010 njësi të formimit të kolonive (CFU)/g; b) Përzierje që përmbajnë rreth 1011 CFU/kg; c) Ushqime të përbëra, miell ose pelet që përmbajnë rreth 109 CFU/kg.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 15787:2009
PUBLISHED
SSH EN 15787:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023