Publikuar
Ky dokument specifikon një procedurë për përcaktimin e okratoksinës A (OTA) në spec djegës, paprikë, piper të zi dhe të bardhë, arrëmyshk, përzierje erëzash, jamball (rrënjë dhe ekstrakte), kakao dhe produkte kakao me anë të kromatografisë së lëngshme me performancë të lartë (HPLC) me imunoafinitet. pastrimi i kolonës dhe zbulimi i fluoreshencës (FLD). Kjo metodë është vërtetuar në studimet ndërlaboratorike nëpërmjet analizës së mostrave të kontaminuara natyralisht dhe me thumba që variojnë nga 1,0 μg/kg në 84,9 μg/kg për erëzat (paprika dhe djegës [5], piper i zi dhe i bardhë, arrëmyshk dhe përzierje erëzash [6]), që varion nga 7,7 μg/kg në 96,8 μg/kg për jamballin dhe produktet e jamballit [7] dhe varion nga 2,1 μg/kg deri në 26,3 μg/kg për kakaon dhe kakaon produkte [6]. Për më shumë informacion mbi vlefshmërinë, shih Klauzolën 10 dhe Aneksin B.
Directives related to this standards.
PUBLISHED
SSH EN 17250:2020
60.60
Standard published
31 tet 2023
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.