Publikuar
Ky dokument specifikon një metodë për përcaktimin e fruktaneve të tipit inulin (përfshirë oligofruktozën, fruktooligosakaridet) në formulën për foshnjat dhe ushqimet e të rriturve (si pluhur ashtu edhe të lëngshëm) që përmbajnë 0,03 g/100 g deri në 5,0 g/100 g fruktane në produkti i përgatitur i gatshëm për konsum. Metoda është vërtetuar në një studim shumë laboratorik[1] me material referues standard të rindërtuar (SRM), formulë ushqimore për foshnjat/të rriturit në një nivel prej 0,204 g/100 g, ushqime të gatshme për të ushqyer për të rritur (RTF) në nivele 1,28 g/100 g dhe 2,67 g/100 g, formulë për foshnja RTF në një nivel prej 0,300 g/100 g, formulë vijuese e rindërtuar në nivele nga 0,209 g/100 g deri në 0,275 g/100 g, e rikonstituuar formula për foshnjat në nivele nga 0,030 8 g/100 g deri në 0,264 g/100 g. Gjatë studimit të vetëm të vërtetimit laboratorik[2], u kryen eksperimente të rikuperimit të majave deri në 5 g/100 g në pluhurat e rindërtuara të formulës për foshnja (me bazë qumështi, me bazë qumështi pjesërisht të hidrolizuar dhe me bazë soje), RTF ushqimore për të rriturit dhe të rriturit të rindërtuar pluhurat ushqyese.
PUBLISHED
SSH EN ISO 22579:2021
60.60
Standard published
31 tet 2023