Publikuar
Ky dokument specifikon një metodë referimi për përcaktimin e pastërtisë së yndyrës së qumështit duke përdorur analizën gazkromatografike të triglicerideve. Metoda përdor dallimet në gjurmët e gishtërinjve të triglicerideve të yndyrës së qumështit nga gjurmët individuale të gishtërinjve të triglicerideve të yndyrave dhe vajrave të tjera për të përcaktuar mostrat që janë jashtë kufijve të vërejtur normalisht për yndyrën e qumështit. Kjo arrihet duke përdorur formulat e përcaktuara të triglicerideve bazuar në shumën e ponderuar të normalizuar të majave individuale të triglicerideve të cilat janë të ndjeshme ndaj integritetit të qumështit[6][7]. Integriteti i yndyrës së qumështit mund të përcaktohet duke krahasuar rezultatin e këtyre formulave me ato të vërejtura më parë për një sërë mostrash të yndyrës së qumështit të pastër[12]. Mund të zbulohen si yndyrnat bimore ashtu edhe ato shtazore, si p.sh. dhjami i viçit dhe salloja.
WITHDRAWN
SSH EN ISO 17678:2010
PUBLISHED
SSH EN ISO 17678:2019
60.60
Standard published
5 jan 2023