DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 203-1:2021

Pajisje për guzhina profesionale që përdorin gaz - Pjesa 1: Rregullat e përgjthshme të sigurisë

Gas heated catering equipment - Part 1: General safety requirements
29 gush 2023

General information

60.60     29 gush 2023

DPS

DPS/KT 269

European Norm

97.040.20  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument specifikon kërkesat dhe metodat e provës për karakteristikat e ndërtimit dhe funksionimit në lidhje me sigurinë dhe përdorimin racional të energjisë për pajisjet komerciale të hotelierisë dhe furrës me ngrohje me gaz, të destinuara për t'u përdorur në ambiente të brendshme. Ky dokument vlen për të gjitha pajisjet profesionale të gatimit dhe furrës që përdorin gaz për përgatitjen e ushqimit dhe pijeve. Vetëm pajisjet e llojeve A1, A2, A3, B1 dhe B2, siç përcaktohen në pikën 4, merren parasysh në këtë dokument. Përdoren vetëm vlera kalorifike neto (Hi) dhe indeksi neto Wobbe (Wi). Kërkesat në lidhje me llojet specifike të pajisjeve jepen në pjesën përkatëse 2. Aneksi C (informativ) rendit llojet kryesore të pajisjeve që mbulohen nga objekti i këtij dokumenti. Pajisjet e mbuluara nga ky dokument nuk kanë për qëllim përdorimin e gazrave që përmbajnë monoksid karboni ose përbërës të tjerë toksikë. SHËNIM Për pajisjet e destinuara për t'u përdorur në automjete, në rimorkio ose në anije, mund të nevojiten kërkesa shtesë.

Related directives

Directives related to this standards.

2016/426

Të harmonizuara

Life cycle

PREVIOUSLY

Replaces
SSH EN 203-1:2014

Replaces
SSH EN 203-1:2014/AC:2016

NOW

PUBLISHED
SSH EN 203-1:2021
60.60 Standard published
29 gush 2023

Related project

Adopted from EN 203-1:2021

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login