Publikuar
Ky standard përcakton kërkesat e nivelit të lartë për sistemet e menaxhimit për prodhimin e qëndrueshëm të kokrrave të kakaos, duke përfshirë proceset pas vjeljes, nëse është e zbatueshme, dhe gjurmueshmërinë e kokrrave të kakaos të prodhuara në mënyrë të qëndrueshme brenda organizatës që prodhon kokrrat e kakaos. SHËNIM 1: Proceset pas vjeljes përfshijnë thyerjen, fermentimin, tharjen, klasifikimin, paketimin, transportin dhe ruajtjen e kokrrave të kakaos. Vetëm organizatat që përmbushin kërkesat e sistemit të menaxhimit të qëndrueshmërisë së kakaos ose të këtij standardi ose ISO 34101-4:2019, Aneksit A ose B, si dhe kërkesat e performancës të ISO 34101-2 mund të pretendojnë se kokrrat e tyre të kakaos janë prodhuar në mënyrë të qëndrueshme. SHËNIM 2: Standardi ISO 34101-4 specifikon kërkesat për sistemet e menaxhimit të qëndrueshmërisë së kakaos në nivele fillestare dhe mesatare.
PUBLISHED
SSH EN ISO 34101-1:2020
60.60
Standard published
28 dhj 2021