DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 1276:2019

Dezinfektantët kimikë dhe antiseptikët - Analiza sasiore të pezullisë për vlerësimin e aktivitetit bakterial të dezinfektantëve kimikë dhe antiseptikëve të përdorur në fushën ushqimore në industri, në shtëpi dhe institucione - Metoda e provës dhe kërkesat (faza 2, hapi 1)

Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension test for the evaluation of bactericidal activity of chemical disinfectants and antiseptics used in food, industrial, domestic and institutional areas - Test method and requirements (phase 2, step 1)
18 tet 2021

General information

60.60     18 tet 2021

DPS

DPS/KT 47

European Norm

71.100.35  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky standard evropian përcakton metodat e testimit dhe kërkesat minimale për aktivitetin baktericid të produkteve kimike dezinfektuese dhe antiseptike të cilat formojnë një përgatitje homogjene, fizikisht të qëndrueshme kur hollohen me ujë të fortë ose - në rastin e produkteve të gatshme për përdorim - me ujë. Produktet mund të testohen vetëm në një përqendrim prej 80 % ose më pak, pasi një hollim i caktuar prodhohet gjithmonë duke shtuar organizmat e provës dhe substancën ndërhyrës. Standardi zbatohet për produktet që përdoren në fushën ushqimore, industriale, shtëpiake dhe institucionale, duke përjashtuar zonat dhe situatat ku dezinfektimi është kryer në mënyrë mjekësore dhe përjashton produktet e përdorura në indet e gjalla, përveç atyre për higjienën e duarve në fushat e konsideruara më sipër.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 1276:2019
60.60 Standard published
18 tet 2021

REVISED BY

WITHDRAWN
SSH EN 1276:2009

WITHDRAWN
SSH EN 1276:2009/AC:2010

Related project

Adopted from EN 1276:2019

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login