Publikuar
Ky dokument përcakton metodat e testimit dhe kërkesat minimale për aktivitetin fungicid ose majavrasës të produkteve kimike dezinfektuese dhe antiseptike të cilat formojnë një përgatitje homogjene, fizikisht të qëndrueshme kur hollohen me ujë të fortë ose - në rastin e produkteve të gatshme për përdorim - me ujë. Produktet mund të testohen vetëm në një përqendrim prej 80 % ose më pak, pasi një hollim i caktuar prodhohet gjithmonë duke shtuar organizmat e provës dhe substancën ndërhyrëse. Ky dokument zbatohet për produktet të cilat përdoren në fushën ushqimore, industriale, shtëpiake dhe institucionale, duke përjashtuar zonat dhe situatat ku dezinfektimi është kryer nga ana mjekësore dhe përjashton produktet e përdorura në indet e gjalla. Fushat në të cilat kryhet testimi janë në: ushqimet me origjinë shtazore: 2) ushqimet me origjinë bimore: - qumështin dhe produktet e qumështit; - pijet; - mishin dhe produktet e mishit; - frutat, perimet dhe derivatet (përfshirë sheqerin, distilimin ...); - peshku, ushqimi i detit dhe produkteve të ngjashme; - mielli, bluarje dhe pjekje; - vezët dhe produktet e vezëve; - ushqimet e kafshëve, etj.
PUBLISHED
SSH EN 1650:2019
60.60
Standard published
14 tet 2021
WITHDRAWN
SSH EN 1650:2008+A1:2013
Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.