DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

SSH EN 17194:2019

Lëndët ushqyese të kafshëve: Metodat e marrjes së mostrave dhe analizave - Përcaktimi i deoksinivalenolit, aflatoksinës B1, fumonisin B1 dhe B2, toksinave T-2 dhe HT-2, zearalenone dhe ochratoxin A në lëndë e parë për ushqim dhe ushqim i përbërë për kafshë nga CL-SM / SM

Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis - Determination of Deoxynivalenol, Aflatoxin B1, Fumonisin B1&B2, T-2 & HT-2 toxins, Zearalenone and Ochratoxin A in feed materials and compound feed by LC-MS/MS
25 qer 2020

General information

60.60     31 jan 2020

DPS

DPS/KT 275

European Norm

65.120  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Kjo metodë standarde evropiane e analizës është e zbatueshme për përcaktimin e Deoxynivalenol (DON) në intervalin e testuar prej 96,2 µg / kg deri në 3 269 µg / kg, Aflatoxin B1 (AfB1) në intervalin e testuar prej 2,62 µg / kg në 444 µg / kg, Fumonisin B1 (FB1) në intervalin e testuar prej 693 µg / kg deri në 7 529 µg / kg, Fumonisin B2 (FB2) në intervalin e testuar prej 203 µg / kg në 2 465 µg / kg, T- 2 toksina në intervalin e testuar prej 7,47 µg / kg deri në 360 µg / kg dhe toksina HT-2 në intervalin e testuar prej 13,9 µg / kg në 1 758 µg / kg, Zearalenone (ZON) në rangun e testuar të 34,3 µg / kg në 593 µg / kg dhe Ochratoxin A (OTA) në intervalin e testuar prej 10,8 µg / kg deri në 228 µg / kg në drithëra dhe ushqime të përbërë me bazë drithëra me anë të spektrometrisë masive të kromatografisë së lëngshme (LC -MS / MS). Shkallët aktuale të punës mund të shtrihen përtej kufijve të testuar.

Life cycle

NOW

PUBLISHED
SSH EN 17194:2019
60.60 Standard published
31 jan 2020

Related project

Adopted from prEN 17194

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login