Publikuar
Ky dokument përshkruan një metodë për përcaktimin e organomercury në prodhimet e detit / produkteve të peshkut nga analiza elementare e merkurit. Metoda është vërtetuar me sukses në një studim ndërlaboratorik me një gamë pune nga 0,013 mg / kg në 5,12 mg / kg (vlerat HORRAT <2) në prodhimet e detit / produkteve të peshkut [1], [2]. Kufiri i kuantifikimit është afërsisht 0,010 mg / kg organomercury (duke iu referuar peshës së thatë, e shprehur si merkur) [3], [4].
Llojet organike të merkurit, përveç monomethilustrisë, gjithashtu nxirren dhe përcaktohen kështu me këtë metodë. Sidoqoftë, në produktet e detit / produkteve të peshkut kontributi nga speciet organike të merkurit përveç monomethylmercury është i papërfillshëm.
PUBLISHED
SSH EN 17266:2019
60.60
Standard published
30 jan 2020