DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DS CEN ISO/TS 17174:2018

Lëndë ushqyese për kafshët: Metodat e marrjes së mostrave dhe analizave - Kriteret e performancës për metodat e analizës së vlefshme laboratorike dhe të provuar në unaza, për përcaktimin e metaleve të rënda

Animal feeding stuffs: Methods of sampling and analysis - Performance criteria for single laboratory validated and ring-trial validated methods of analysis for the determination of heavy metals
28 tet 2019

General information

60.60     16 korr 2019

DPS

DPS/KT 275

Technical Specification

65.120  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky dokument specifikon kriteret e performancës për zgjedhjen e metodave të vlefshme të një laboratori të vlefshëm ose bashkëpunues-gjykim të vlefshëm të analizës së elementeve dhe specieve kimike të tyre në ushqim. Termat dhe përcaktimi i parametrave përkatës për vlefshmërinë e metodës janë përfshirë. Kërkesat dhe karakteristikat e performancës janë dhënë. Ky dokument mund të shërbejë si një udhëzues:
- të vlerësojë cilësinë e metodave të reja standarde evropiane nën vlefshmëri;
- të rishikojë cilësinë e provave të mëparshme bashkëpunuese;
- të konfirmojë shtrirjen e fushëveprimit të një Standardi Evropian tashmë të publikuar, të aplikuar në përqendrimet ose matricat e tjera të analitëve; ose
- të vlerësojë përshtatshmërinë për qëllime të metodave të vetme të vlefshme.
Kriteret e performancës mund të zbatohen për metodat e dedikuara për përcaktimin e metaleve të rënda, elementëve gjurmë, elementëve kryesorë dhe mineraleve.

Related directives

Directives related to this standards.

882/2004

Life cycle

NOW

PUBLISHED
DS CEN ISO/TS 17174:2018
60.60 Standard published
16 korr 2019

Related project

Adopted from CEN/TS 17174:2018

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login