Publikuar
Ky standard përcakton metodat e provës (faza 2, hapi1) dhe kërkesat minimale për aktivitetin e eliminimit të sporeve (mikroorganizmave, baktereve) tek dezinfektuesit kimik të cilët formojnë një masë homogjene, fizikisht të qëndrueshme kur janë të hollura me ujë, ose kur produktet janë të gatshme dhe përdoren me ujë me një aromë të fortë. Ky standard evropian është i zbatueshëm tek: 1) përpunimi, shpërndarja dhe shitje me pakicë; 2) ushqimi me origjinë shtazore; 3) qumështi dhe produktet e qumështit; 4) mishi dhe produktet e mishit; 5) peshku, ushqimet e detit dhe produkte të përafërta me to; 6) veza dhe produktet e vezës; 7) ushqimet për kafshë; 8) ushqime me origjinë bimore; pijet; frutat; perimet; miellit gjatë bluarjes dhe pjekjes së tij; ushqimet për kafshë. Gjithashtu standardi është i zbatueshëm në dezinfektuesit kimik të cilët përdoren në fushën ushqimore në mjedise të tilla si: zona vendase dhe ambiente shtëpiake; institucionet e hotelierisë; dhoma sportive, hapësira publike; dyqane, fidanishte, vendbanime të ndryshme, shkolla, zona industriale, zyra, farmaci, shtëpitë e strehimit etj.
WITHDRAWN
SSH EN 13704:2002
PUBLISHED
SSH EN 13704:2018
60.60
Standard published
15 korr 2019