Publikuar
Ky Standard Evropian specifikon papastërtitë dhe jep metodën për përcaktimin e komponentëve të tij. Termi papastërti (Besatz) është përdorur si parametër për disa aspekte të cilësisë të misrit (Zea mays L.) dhe melakuqes (melekuqe bicolor L.). Kjo metodë është vërtetuar në një studim ndërlaboratorik përmes analizave të mostrave që përmbajnë sasi natyrore të papastërtive, duke filluar nga: - 0,0% në 2,7% për kokrra të thyera; - 0,2% në 3,5% për kokrra të papastërta; - 0,5% në 3,3% për papastërti të ndryshme; - 1,8% në 8,7% për totalin e papastërtive. Për informacione të mëtejshme mbi vlerësimin shih Aneksin (Shtojcën) D.
WITHDRAWN
SSH 1792-2:1987
PUBLISHED
SSH EN 16378:2013
60.60
Standard published
29 maj 2015