Publikuar
Ky standard evropian trajton rreziqet të rëndësishme, situata të rrezikshme dhe të ngjarjeve ne lidhje me makinat të përpunimit të ushqimit tregtare dhe industriale, siç përcaktohet në pikën 3, kur ato janë përdorur si qëllim dhe në kushte të shpërdorimit të cilat me arsye janë të parashikuar nga prodhuesi (shih klauzolën 4).
Ky standard evropian merret me rreziqe të rëndësishme, situata të rrezikshme dhe ngjarjet që ndodhin gjatë transportit, montimit dhe instalimit, venies ne pune, vendosjen, mësimdhënies, programimit, proces kalimit, punes, pastrimit, gjetjes se difekteve dhe të mirëmbajtjes.
Ky standard evropian merret me ato rreziqe që ndodhin zakonisht në makinat e përpunimit të ushqimit dhe që kërkesat e përbashkëta teknike mund të vendosen që mund të aplikohen në të gjitha (ose shumicës) makinat të cilat kanë këtë rrezik të caktuar.
Përjashtimet:
Ky standard evropian nuk është i zbatueshëm për makinat e mëposhtme:
- Makinat e përpunimit të ushqimit të destinuara për përdorim shtëpiak;
- Makinat e përpunimit të ushqimit te mbuluara nga standardet specifike te makinave të renditura në Aneksin C;
- Makinat e paketimit;
- Makinat e përdorura në sektorin e bujqësisë dhe të mbarështimit të kafshëve.
Ky standard evropian nuk trajton rreziqet e higjienës për konsumatorin e produktit ushqimor te trajtuar në makinat e përpunimit të ushqimit. Këto rreziqe janë trajtuar në EN 1672 2: 2005 + A1: 2009.
Ky standard evropian nuk është i zbatueshëm për makinat e përpunimin te ushqimit që janë prodhuar para datës së publikimit të saj si një standard evropian
Directives related to this standards.
Direktiva 2006/42/EC e Parlamentit Europian dhe e Këshillit të 17 majit 2006 për makinerinë, dhe amendimi i Direktivës 95/16/EC (rinovim)
PUBLISHED
SSH EN 1672-1:2014
60.60
Standard published
14 jan 2015