DPS
Drejtoria e Përgjithshme e Standardizimit
Tel/Cel: +355 4 222 62 55
E-mail: info@dps.gov.al
Adresa: Rr.: "Reshit Collaku", (pranë ILDKPKI, kati VI), Kutia Postare 98, Tiranë - Shqipëri
Main menu

DS CEN/TS 16555-1:2013

Menaxhimi i risisë - Pjesa 1: Sistemi i menaxhimit të risisë

Innovation Management - Part 1: Innovation Management System
23 mar 2015

General information

60.60     9 jan 2015

DPS

DPS/KT 1

Technical Specification

03.100.40     03.100.50     03.100.70  

anglisht  

Buying

Publikuar

Language in which you want to receive the document.

Scope

Ky specifikim teknik jep udhëzime për krijimin dhe mbajtjen e një sistemi të menaxhimit të risisë (IMS). Ai është i zbatueshëm për të gjitha organizatat publike dhe private, pavarësisht nga sektorit, llojit ose madhësinë.
Ky dokument jep udhëzime për:
- Të kuptuarit e kontekstit të organizatës;
- Krijimin udhëheqjen dhe angazhimin e menaxhimit të lartë;
- Planifikim për sukses risie;
- Identifikimin dhe nxitjen mundësuesve të risive / faktorët e nxitjes;
- Zhvillimin e procesit të menaxhimit të risive;
- Vlerësimin dhe përmirësimin e performancës së sistemit të menaxhimit të risive;
- Të kuptuarit dhe përdorimi i teknikave të menaxhimit të risive.
Duke përdorur këtë dokument, organizatat mund të rrisin vetëdijen e tyre për vlerën e një IMS, të krijojnë një sistem të tillë, të zgjeruar kapacitetin e tyre për risi, dhe në fund të fundit të gjenerojnë më shumë vlerë për organizimin dhe palët e interesuara të tyre.
SHËNIM Sistemi i menaxhimit të risive i përshkruar në këtë dokument ndjek strukturën PDCA (planifilko- bej-kontrollo-vepro), kështu që ai mund të integrohet në kuadër të sistemeve të tjera të menaxhimit të standardizuar të biznesit që ekzistojnë në organizatat, p.sh. EN ISO 9001, EN ISO 14001 etj

Life cycle

NOW

PUBLISHED
DS CEN/TS 16555-1:2013
60.60 Standard published
9 jan 2015

Related project

Adopted from CEN/TS 16555-1:2013

Preview

Only informative sections of projects are publicly available. To view the full content, you will need to members of the committee. If you are a member, please log in to your account by clicking on the "Log in" button.

Login